WALKING IN THE VOID

PHILIP BALDWIN & MONICA GUGGISBERG

12.06.2020-11.04.2021

Med årets store sommerudstilling ’Walking in the Void’  retter Philip Baldwin og Monica Guggisberg blikket mod vor tids udfordringer og menneskets placering i universets geologiske historie. Baldwin & Guggisberg hører til i den absolutte verdenselite på den moderne glaskunstscene.

Den amerikansk-schweiziske kunstnerduo Philip Baldwin & Monica Guggisberg har gennem fire årtier udforsket glassets æstetiske muligheder og skabt markante skulpturer i verdensklasse. De tilhører den absolutte elite blandt samtidige kunstnere, der primært arbejder i glas, og er især anerkendte for deres arbejde med den klassiske italienske teknik battuto, der involverer dybe slibninger gennem glassets øverste lag, som blotlægger farvede lag nedenunder og herved skaber raffinerede mønstre og variationer.

Med Walking in the Void retter Baldwin & Guggisberg blikket mod nogle af vor tids fundamentale spørgsmål; menneskets og klodens plads i universet og i den større geologiske historie set i lyset af de udfordringer, vi står overfor i dag.

”Som de seneste begivenheder har vist, har vor civilisations skrøbelighed aldrig været så tydelig som nu. Vi befinder os på et meget vanskeligt sted og behovet for at finde en alternativ vej frem, forekommer mere og mere presserende. På trods af vor videnskabelige forståelse af verden, kan vi ikke lade være med at spørge, om vi overser det, som man i oldtiden tog for givet – en bevidsthed om universets betydning – en tankegang, som de vævede ind i deres hverdag? Ville en sådan tilgang kunne hjælpe os gennem vores nuværende eksistentielle angst og vise en vej ud af dette mørke?” spørger de to kunstnere.

Udstillingen på Glasmuseet Ebeltoft markerer et skifte i parrets kunstneriske praksis. Fra udforskningen af glassets visuelle og skulpturelle muligheder mod formuleringen af et stadig større symbolsk indhold til et dybfølt engagement i det 21. århundredes globale politiske og miljømæssige udfordringer.

Walking in the Void består af en række nye inden- og udendørs installationer, skabt særligt til museet. Centralt i udstillingen er en labyrint af stålrør, som repræsenterer de 12 stjernetegn, og imellem disse Jorden, Månen, asteroider og planeter, som beskueren kan bevæge sig rundt i og opleve. Andre installationer præsenterer en regn af meteorer og kometer – et symbol for de katastrofer, som har påvirket Jordens historie og minder os om vores egen ubetydelighed, et langsomt svingende pendul, der repræsenterer tiden som den fjerde dimension, samt en otte meter lang parade af genstande, der forholder sig til civilisationens udvikling siden den sidste istid.

The Pilgrims’ Boat – fra Canterbury Cathedral til Ebeltoft Kirke
I præsentationen af Baldwin & Guggisberg i Ebeltoft indgår også visningen af en tre meter lang båd (The Pilgrims’ Boat) i Ebeltoft Kirke. Båden, som blev vist i Canterbury Cathedral i 2018-2019 som del af udstillingen Under an Equal Sky, indeholder 32 blæste og slebne glasamforaer, der symboliserer menneskehedens rejse såvel som menneskets trang til at bevæge sig, flygte, transportere og udforske.

Ebeltoft Kirke er åben i dagtimerne hele ugen. Gæster er velkomne til at besøge kirken og se The Pilgrims’ Boat på egen hånd.

Philip Baldwin er født i 1947 i New York, USA.  Monica Guggisberg er født i 1955 i Bern, Schweiz. Baldwin & Guggisberg har arbejdet sammen siden 1980. I 20 år havde de værksted i Schweiz, og i 2001 flyttede de til Paris. Siden 2015 har de boet i landlige omgivelser i Wales med udsigt over bakkerne. Philip Baldwins og Monica Guggisbergs arbejde har været vist i adskillige soloudstillinger blandt andre i Canterbury Cathedral, England (Under an Equal Sky), St. Mary’s Cathedral i Edinburgh, Scotland (The Cathedral Collection), the Musée Ariana i Geneve, Schweiz, på Museum für angewandte Kunst i Frankfurt, Tyskland (Au delá du verre), og på Eretz Israel Museum, Tel Aviv. De har udført installationer på mange offentlige og private pladser i Europa og USA, og deres værker er repræsenteret i adskillige samlinger verden over.

Udstillingen er venligst støttet af:

Augustinus Fonden
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Beckett-Fonden
Knud Højgaards Fond
Kvadrat
15. juni Fonden
The Robert Weil Family Foundation

Monica Guggisberg og Philip Baldwin. Foto: Alex Ramsay

Destination Unknown, 2020. Foto: Christoph Lehmann

Meteors for our Time, 2020. Foto: Alex Ramsay

The Pilgrims’ Boat, 2018 (foto fra Ebeltoft Kirke)

ÅBNINGSTIDER OG PRISER

02.01-26.03: 10-16 ONS-SØN*
27.03-25.06: 10-16 ALLE DAGE
26.06-29.08: 10-17 ALLE DAGE
30.08-31.10: 10-16 ALLE DAGE
01.11-30.12: 10-16 ONS-SØN*
*Åben alle dage i uge 7. Lukket 24. 25., 26. og 31. december samt 1. januar. EKSTRA JULEÅBENT 28. & 29. DECEMBER 2020.
Se Stockfleth DELIs åbningstider

27.03 - 31.10: VOKSNE 120
01.11 - 26.03:
VOKSNE 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.

GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8