VÆRKSTEDET

ARBEJDENDE GLASVÆRKSTED

I museets have finder I Glashytten – vores skønne glasværksted – som er åbent i sommerhalvåret. Her kommer I helt tæt på det fascinerende håndværk, når vore professionelle glaspustere, Jean Thébault og Lou-Alexandrine Le Jolivet, former den varme glasmasse til brugsting og unika. I værkstedet kan I også møde glaskunstnere og kunsthåndværkere fra ind- og udland, som i perioder arbejder her. I tilknytning til museets udstillinger får værkstedet også jævnligt besøg af udstillingsaktuelle kunstnere, som viser, hvordan de arbejder.

Besøger I museet i skoleferierne, har I også selv mulighed for at være aktiv. Blandt de populære værkstedsaktiviteter er støbning, glasblæsning og fusing, hvor hele familien har mulighed for at prøve kræfter med glasset og lave et lille kunstværk i glas. Bemærk venligst: Årets aktivitetsprogram er under udarbejdelse og vil snarest blive offentliggjort på siden under ‘aktiviteter’. 

Åbningstider
Glashytten er åben fra foråret til slutningen af oktober og alle dage i skoleferierne. Som hovedregel er værkstedet lukket om mandagen undtaget i ferierne. I ferierne er der skiftende dagsprogram med publikumsaktiviteter. Der kan derfor være dage, hvor værkstedet udelukkende benyttes til aktiviteter, og der ikke blæses glas. Ring til museet og spørg, hvis du vil være sikker på, at værkstedet er åbent den dag, I har planlagt at komme på besøg.

Udlejning af værkstedet til professionelle
Værkstedet lejes ud til professionelle glasfolk for kortere eller længere perioder. Se nedenfor.

.

LEJ VORES GLASVÆRKSTED

Som professionelt udøvende glaskunstner kan du leje dig ind i vores værksted i kortere eller længere perioder.

Vilkår for leje af værksted:
Glasværkstedet kan lejes for kr. 700 pr. dag (kl. 9-17) plus materialeudgifter (gas, glas, elektricitet).  

Ønsker du at leje værkstedet for en længere periode, tilbyder vi dig at leje værkstedet fem dage og få to dage med gratis. Med andre ord; lejer du værkstedet en uge, får du weekenden med uden beregning. Du har dog fortsat mulighed for at fordele de dage, du ønsker at arbejde, over en længere periode. Du skal blot afstemme de pågældende dage med lederen af værkstedet, så det passer alle. 

Har du brug for en assistent, mens du arbejder i værkstedet, har du mulighed for at hyre én eller begge vore glaspustere (Jean Thébault og Lou-Alexandrine Le Jolivet). Pris pr. time er kr. 165.

Du kan naturligvis også tage din egen assistent med. I så fald er du selv ansvarlig for hende/ham.  

Brug af vores kolde værksted er gratis for alle, der lejer værkstedet. Det betyder, at du her kan bearbejde og færdiggøre de ting, du producerer i værkstedet indenfor lejeperioden, hvis det ønskes.

Hvis du udelukkende ønsker at leje det kolde værksted, er prisen kr. 350 pr. dag (kl. 9-17) plus udgifter til elektricitet. 

Alle aftaler om leje af værkstedet skal laves med værkstedsleder Jean Thébault. Du kan kontakte ham (foretrækkes) vis mail glashytten@glasmuseet.dk eller telefon + 45 7175 9760 (tirsdag-lørdag kl. 9-17). 

Book venligst værkstedet så tidligt som muligt. Hvis du mod forventning bliver nødt til at aflyse din booking, bedes du informere værkstedslederen min. 24 timer forud for arbejdsstart. Aflyser du senere end denne frist, forbeholder vi os ret til at opkræve fuld leje. 

Vær opmærksom på, at der hele sommeren vil være aktiviteter for publikum i værkstedet, hvorfor der i denne periode vil være færre udlejningsdage til rådighed.

Værkstedet har:
1 Cerama smelteovn
1 indvarmningsovn
2 afspændingsovne
1 garage
1 stor Cerama fusingovn
skoper, piber og puntler i forskellige størrelser
2 anfangskugler

Sliberiet indeholder:
1 båndsliber
1 graveringshjul (lille udvalg af brugte hjul og bælter)
1 plansliber til diamantskiver
1 diamantsav

Bemærk venligst at udstyret er brugt. Hvis der kræves særligt udstyr, skal du selv skaffe dette.

Værkstedet udlejes  til professionelt udøvende glaskunstnere efter aftale. Kontakt Jean Thébault via glashytten@glasmuseet.dk 

Øvrigt:
Arbejder du i værkstedet, forventes det, at værkstedet er åbent i museets normale åbningstid, så museets gæster kan følge arbejdsprocessen.

Efter endt arbejdsophold i værkstedet kan der efter aftale med museets butiksansvarlige være mulighed for at sælge de fremstillede produkter i butikken i kommission på museets normale vilkår. Evt. spørgsmål vedrørende dette bedes rettet til Anna Ibrahimi på tlf.:  86341799 eller mail.

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN*
01.04 - 31.10: 10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 30.08: 10 - 18 ALLE DAGE
*Åben alle dage i uge 7 samt påskeugen. Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.
Se Stockfleth DELIs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 120
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV