THE PILGRIMS' BOAT

THE PILGRIMS’ BOAT

The Pilgrims' Boat

PHILIP BALDWIN & MONICA GUGGISBERG

The Pilgrims’ Boat er fremstillet af Philip Baldwin (f. 1947 i New York, USA) & Monica Guggisberg (f. 1955 i Bern, Schweiz). Værket blev oprindeligt skabt i 2018 til Canterbury Cathedral og installeret ved Thomas Beckets grav som en del af udstillingen Under An Equal Sky, der markerede 100 året for 1. verdenskrigs afslutning. I 2020 blev båden installeret i Ebeltofts mere end 800 år gamle kirke i forbindelse med udstillingen Walking in the Void på Glasmuseet, inden den i 2021 blev en del af museets permanente samling.

The Pilgrims’ Boat et hovedværk og kulminationen på Philip Baldwin & Monica Guggisbergs mangeårige arbejde med traditionelle glasteknikker som afsættet for større skulpturelle værker. Båden er tre meter lang og med sin farverige last af forskellige figurer i blæst glas med forskellige slibninger og mønstre, bringer den almenmenneskelige fortællinger om pilgrimme, opdagelsesrejsende og flygtninge med sig gennem tid og rum.

Om værket fortæller kunstnerne:

The Pilgrims’ Boat repræsenterer menneskets rejser over hele verden. Mange af disse rejser er åndelige rejser, og The Pilgrims’ Boat begyndte sin rejse i Canterbury Cathedral som et symbol for de pilgrimme, som kom for at ære Thomas Becket, ærkebiskoppen, som blev myrdet i katedralen i det 12. århundrede. Herfra kom båden til kirken i Ebeltoft som del af vores udstilling Walking in the Void i 2020/21. Her forbandt de søfarendes historie og vikingernes episke rejser vores skib med vores nomadiske fortids dybe instinkter og migrationens rødder over hele kloden. Dertil kommer det mere tragiske aspekt vedrørende flygtninge, som fortsat er aktuelt i dag, hvor folk bogstaveligt talt flygter for deres liv. På en måde er vi alle pilgrimme, på lange rejser med ukendte destinationer.”

Værket kan opleves permanent på Glasmuseet Ebeltoft.

The Pilgrims’ Boat er erhvervet til samlingen med støtte fra Augustinus Fonden.

Portrætfoto: Christoph Lehmann

Værkfotos: Finn Manford

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


NOVEMBER - MARTS: Ons-søn 10-16*
APRIL - OKTOBER: Alle dage 10-16*
JULI - AUGUST: Alle dage 10-17
*Åben alle dage 10-17 i uge 7, uge 42 og påskeugen. Lukket 24. 25., 26. og 31. december samt 1. januar. 
Se åbningstider for Glascaféen


VOKSNE: 120
BØRN 6 - 17 ÅR: 30
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV