STORIES TO BE TOLD

STORIES TO BE TOLD – LENE BØDKER

STORIES TO BE TOLD – LENE BØDKER

13.05.2022-30.12.2022

Velkommen til en fabulerende og fantastisk verden af glas. En verden fyldt med righoldige fortællinger om dét at være til.

Lene Bødker har opnået stor international anerkendelse for sit arbejde med glas. Hun har over mange år udviklet et personligt, skulpturelt formsprog og sat nye standarder for det støbte glas. Med lige dele mod og kunstnerisk ambition har hun blandt andet kastet sig over stenhuggerfagets teknikker og brugen af hammer og mejsel i sit arbejde med glasset. Hun udtrykker sig med en styrke og en virtuositet, der på en gang udspringer af materiale og teknik og rækker langt ud over dette. De senere år har Lene Bødker bevæget sig fra et abstrakt formsprog i retning af det figurative og symbolske.

Med Stories to Be Told åbner Lene Bødker døren til et mytisk univers, hvor dybe, almenmenneskelige fortællinger udspringer af personlige erfaringer, filosofiske betragtninger og metafysiske erkendelser. Naturinspirerede værker blander sig med fabulerende og symbolladede skulpturer, der forbinder os med de store fortællinger om skabelse, liv og død.

I Lene Bødkers glas lever en urmenneskelig trang til at fortælle historier om dét at være til. Siden tidernes morgen har vi videregivet fortællinger. Mange grunder så dybt, at de går igen i forskellige versioner gennem forskellige tider og kulturer. Med Stories to Be Told fortæller Lene Bødker historier på ny og med sit eget præg. Den dybeste historie for Lene Bødker er, at vi er natur. Mennesket eksisterer ikke blot i samhørighed med naturen; vi er uløseligt forbundet med dens energier og kræfter. Det kommer til udtryk i et organisk og levende formsprog, men afspejles også i Lene Bødkers egen skabende proces, som begynder med at hun stiller sig til rådighed for materialet og modellerer intuitivt i en form for meditativ tilstand af ro og nærvær. Med afsæt i dette opstår associationer og fortællinger, som foldes yderligere ud i værkerne.

Udstillingen er kurateret i samarbejde med Henriette Noermark. Komponist Thomas Sandberg har komponeret lyd særligt til Lene Bødkers værker.

Lene Bødker er født på Langeland i 1958. Hun er uddannet ved Danmarks Designskole i 1992. I 2007 modtog hun den prestigefulde Kanazawa Glass Award Grand Prize og i 2012 blev hun tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse. Lene Bødker har udført flere offentlige udsmykninger blandt andre på Politigården i Randers, LO’s hovedkvarter i København og Statkraft i Oslo, og hendes arbejde er blandt andet repræsenteret i samlinger på Designmuseum Danmark, Glasmuseum Hentrich, Düsseldorf (Tyskland), Victoria & Albert Museum, London (UK), Designcenter Ishigawa, Kanazawa (Japan), Musée des Arts Décoratifs, Paris (Frankrig), Holstebro Kunstmuseum og Glasmuseet Ebeltoft. 

Udstillingen er støttet af:

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Arne V. Schleschs Fond
Augustinus Fonden
Beckett-Fonden
C. L. Davids Fond og Samling
Grosserer L. F. Foghts Fond
Knud Højgaards Fond
Kvadrat
Lemvigh-Müller Fonden
Poul Johansen Fonden af 1992
Statens Kunstfond

Udstillingen kan ses i perioden 13. maj – 30. december 2022

 

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


NOVEMBER - MARTS: Ons-søn 10-16*
APRIL - OKTOBER: Alle dage 10-16*
JULI - AUGUST: Alle dage 10-17
*Åben alle dage 10-17 i uge 7, uge 42 og påskeugen. Lukket 24. 25., 26. og 31. december samt 1. januar. 
Se åbningstider for Glascaféen


VOKSNE: 120
BØRN 6 - 17 ÅR: 30
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV