MAPPING DENMARK III

MAPPING DENMARK III

PERNILLE BÜLOW

20.01-08.04 2018

I mere end tre årtier har glasdesigneren Pernille Bülow med base på Bornholm designet og skabt en række af de bedst sælgende moderne, danske glasdesigns. Hen over vinteren kan du se en lang række af dem, når museet fra 20. januar sætter fokus på Bülows design.

”Glas er et fantastisk spændende materiale. Kontrasten mellem det føjelige, bløde, varme glas og det hårde og kolde holder aldrig op med at fascinere og inspirere mig,” siger Pernille Bülow og nævner også tidens trends, behov og farver som væsentlig inspirationskilde, når nye design-idéer skal formes i glas.

Siden 1989 har Pernille Bülow fremstillet glas fra sit værksted i Svaneke. Forud for dette drev hun i en kortere periode Snogebæk Glashytte, og efterfølgende har hendes virketrang ført hende vidt omkring, på Bornholm såvel som ude i den store verden – de nikker genkendende til Bülows navn i både Nexø og Snogebæk, i Polen og Ghana.

Pernille Bülows interesse og flair for design er kombineret med en forretningsmæssig tilgang, og Bülow har gennem årene formået at have fokus på at skabe designs, der appellerer bredt og kan produceres til en pris, der appellerer til mange. Et eksempel på dette er lysestagen ”Duo” – en fyrfadsstage, der i gode år har solgt flere end 50.000 eksemplarer. Et design, der sidenhen er fulgt af andre succesfulde designs – serien af vinglas, der går under navnet ”Chess”, ”Klemmevaserne” og senest lamperne, som kendes som ”Sky-lamper”, er gode eksempler. Alle udført og solgt i talrige eksemplarer og anvendt i indretningen i tusindvis af danske hjem.

Pernille Bülow har således forholdt sig til den virkelighed, der opstod i takt med at glasværkstraditionen – i Danmark i form af Holmegaard – mistede fodfæste, og studioglasset vandt indpas, og hun slår bro fra storskalaproduktion til det mundblæste og håndlavede og bevæger sig ubesværet imellem de to positioner.

Pernille Bülow er udlært på Orrefors Glasskola i 1982. Hun forpagtede Snogebæk Glashytte fra 1985 og frem til opstarten af Pernille Bülow Glas i Svaneke i 1989. I 2003 startede Pernille et nyt butikskoncept i Snogebæk, som bl.a. forhandler Bülow Design og Bülow Jewellery. I 2005 skabte Pernille Bülow  et ”Fair Trade” samarbejde med enlige mødre i Koforidua-området i Ghana, som producerer perler til smykker, designet af Pernille. I 2009 startede hun workshopkonceptet  “Pernille By You”, som giver folk mulighed for at dekorere deres eget glas. 

Det er første gang, Pernille Bülows glas præsenteres på Glasmuseet Ebeltoft. 

Artist Talk 20/1 2018
Mød Pernille Bülow lørdag 20. januar kl. 11.00 til en ‘artist talk’, hvor hun vil fortælle mere om sit arbejde med glasset og udviklingen af Pernille Bülow Glas.
Sted: Glasunivers, 2. sal, Glasmuseet Ebeltoft
Gratis efter betalt entré til museet

Udstillingen er støttet af:
Otto Bruuns Fond

Udstillingen kan ses i perioden 20. januar 2018 – 8. april 2018.

Om ”Mapping Denmark”
Mapping Denmark er en udstillingsrække på Glasmuseet Ebeltoft, der har karakter af mindre præsentationer af kunstnere og værksteder, som Glasmuseet finder interessant at rette fokus på. Formålet med udstillingerne er at gøre det muligt for museets besøgende at orientere sig om væsentlige og/eller bemærkelsesværdige danske glaskunstnere og værksteder i bredeste forstand. Udstillingerne kan præsentere både ”traditionelle” glashytter med fokus på kunsthåndværk såvel som værksteder og kunstnere, der forholder sig til nye tendenser. Med Mapping Denmark er det  hensigten at komme ud i alle afkroge – geografisk såvel som glasfagligt.

Tidligere udstillinger i rækken præsenterede arbejdsfælleskabet Luftkraft samt kunstnerduoen Britta Madsen og Søren Gøttrup.    

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN*
01.04 - 31.10: 10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
*Åben alle dage i uge 7 samt påskeugen. Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.
Se Stockfleth DELIs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 110
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland og Ree Park Safari indenfor en uge.


 

 

 

KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV