STUDIES IN SEARCH OF ORDER AND CHAOS

STUDIES IN SEARCH OF ORDER AND CHAOS

STUDIES IN SERARCH OF ORDER AND CHAOS

En STUDY-udstilling af Stine Bidstrup

Siden 2007 har Stine Bidstrup arbejdet på en række sammenhængende værker, hun betegner Studies in Search of Order and Chaos. Et fortløbende work-in-progress-projekt inspireret af kunstnerens vedvarende undersøgelser af samspillet mellem synssans, krop og omverden.

Drivkraften i hendes arbejde er ideen om glasset som en linse eller membran, hvis optiske egenskaber hun bruger til at fokusere, forvrænge, forstørre, reflektere og transformere, det som opleves gennem linsen og selve oplevelsen af at sanse. I de undersøgende værker indgår mønstre, baseret på en grundlæggende fascination af mødet mellem mønster og flade, og mønster og volumen.

Om sit arbejde fortæller Stine Bidstrup:

Jeg arbejder først digitalt med grid’et og andre vestlige og mellemøstlige, geometrisk ordnede og uordnede mønstre. Det regulære, endeløse netmønster rækker tilbage til Aristoteles, hvor det blev betragtet som et filter og et spejl, hvorigennem mening blev filtreret og reflekteret. Sat i sammenhæng med glassets elasticitet i dets varme tilstand, arbejder jeg med at konstruere og bygge med en streg for at bemægtige hele forme med et mønster, der får sin udformning ved at kortlægge de stræk, sammentrækninger, fordybninger og udposninger, jeg blæser. 

Der opstår interferens, overlapning og optiske vibrationer i mønstrene men i detaljerne ses det uperfekte og strejf af tilfældigheder, der opstår i det håndlavede. Linjerne bøjer og krummer let ujævnt og uens, der er små forskydninger i mønsteret. 

Med et vågent øje til 3-dimensionelle illustrationer af matematiske, fysiske begreber som uendelighed, kaosteori og visse mønstres uendelige variation, udforsker jeg brugen af ornamentik som en udvidelse af formudtrykket.

Stine Bidstrup (f. 1982, København) er uddannet på Glas & Keramikskolen på Bornholm i 2004 samt Danmarks Designskole, Institut for produktdesign, og Rhode Island School of Design, USA, 2004-2006. Hun har bl.a. udstillet i Danmark, USA, Holland, Tyskland, Frankrig og Norge og er repræsenteret i flere danske og internationale samlinger.

Studies in Search of Order and Chaos er det tredje udstillingsprojekt i “The Study” – Glasmuseets rum for yngre kunstnere eller projekter af mere eksperimenterende og undersøgende karakter.

Udstillingen er støttet af:

Knud Højgaards Fond 
Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968 
Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse 
Frimodt-Heineke Fonden 
Grosserer L. F. Foghts Fond 
Esther & Jep Finks Mindefond for Arkitektur og Kunsthåndværk 

Studies in Search of Order and Chaos  ses på Glasmuseet Ebeltoft indtil 26. februar 2012.

 

.

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN*
01.04 - 31.10: 10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
*Åben alle dage i uge 7 samt påskeugen. Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.
Se Stockfleth DELIs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 110
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland og Ree Park Safari indenfor en uge.


 

 

 

KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV