ON SOLID WATER

ON SOLID WATER

SOLOUDSTILLING MED JOHN MORAN (USA)

13.04. – 29.09. 2019

 

Lørdag 13/4 kl. 13.00: Mød John Moran

Oplev John Moran i museets værksted, hvor han vil demonstrere, hvordan han arbejder med varmt glas til at skabe sine skulpturer.

Fra 13. april kan du gå på opdagelse i den amerikanske kunstner, John Morans tankevækkende og humoristiske univers i udstillingen On Solid Water. Med udstillingen præsenteres John Moran for første gang i Danmark. 

John Moran er en unik figur på den internationale glaskunstscene. Dels fordi han arbejder med skulpturelt glas i stort format, og dels fordi hans arbejde afspejler hans interesse for spørgsmål af politisk, filosofisk og religiøs karakter blandet godt op med almindelig undren over verdens gang og tilstand. Glaskunst, der derfor ligger milevidt fra den gængse forestilling om, hvad glas kan og skal.

Udstillingen består af en række figurer og karakterer præsenteret side om side. En modificeret Mickey Mouse hér, en Ronald MacDonald-inspireret frelser dér i selskab med et offer for krigen i Syrien eller et offer for politivold i USA. Personer fra den virkelige verden præsenteret sammen med opdigtede figurer fra reklamens og tegneseriens verden, hulter til bulter og tilsyneladende uden nogen logik og sammenhæng.

Baggrundstæppet for Morans kunst er de evigt kværnende nyheder og informationer, der kommer til os på alverdens massemedier løsrevet fra al kontekst og umulig at finde hoved og hale i. Som en virkelighed, vi præsenteres for men har svært ved at forholde os til og  derfor blot konstaterer. Men Moran accepterer ikke denne tingenes tilstand og søger gennem sin kunst at vække beskueren fra passiviteten og sløvheden. Det gør han ved at blande det hele sammen i et stort – og med hans egne ord, lettere aggressivt ælte, hvorved han forsøger at vække os fra apatien og få os til at se på ny.

John Morans kunst er på mange måder kritisk, men han er ikke ude på at beskylde nogen for noget. Og selv om værkerne samlet set stiller spørgsmål af etisk karakter, foregøgler han ikke at have svarene. Snarere er han optaget af de kollektive processer, der fører til, at vi alle fornægter virkeligheden og blot accepterer tingenes tilstand.

Udstillingen kredser om de store spørgsmål uden at komme med svarene. Dem skal du selv tage stilling til!

Udstillingen er venligst støttet af:

CAC Fonden
The Flemish Goverment State of the Art

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


HALV PRIS! Besøg os i sommerferien 2020 og få halv pris på entré og aktiviteter!

01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN*
01.04 - 31.10: 10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
*Åben alle dage i uge 7 samt påskeugen. Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.
Se Stockfleth DELIs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 120
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV