MURMUR

MURMUR

PHILIPPA BEVERIDGE (GB)

26.01-31.03. 2019

Den engelske kunstner, Philippa Beveridge, som netop er vendt tilbage til London efter mere end 20 år i Barcelona, Spanien, arbejder med arkitektoniske opgaver, installationer og skulpturer i glas kombineret med andre materialer. Sammenhængen mellem de fysiske omgivelser og kunstværket har altid været et vigtigt element i hendes arbejde. Hendes værksted minder om et raritetskabinet, hvor glaselementer fra skaller til fjer, punge og vinger ligger side om side med fundne objekter, kunstnerens egne fotografier, postkort, noter og memos.  

I Study-projektet, Murmur, omdanner Philippa Beveridge rummet til et personligt raritetskabinet, hvor elementer, som kendetegner hendes kunstneriske praksis, vises sideløbende med et nyt, stedsspecifik værk; en vægbaseret installation bestående af glasfjer. Det engelske ord murmur betyder at mumle. Men det henviser også til lyden af en sagte susen, brusen eller summen. Ordet Murmuration bruges desuden om fænomenet Sort sol og de figurer, der opstår, når enorme stæreflokke samles og bevæger sig over himlen i varierende formationer som én organisme. Med afsæt i dette fænomen bygger Philippa Beveridge videre på et fortløbende projekt, der involverer små fjer af glas, som med tiden – og med publikums hjælp – i løbet af udstillingsperioden samles til større figurer.

Fjeren er et tilbagevendende motiv hos Philippa Beveridge, som har arbejdet med fjeren som en gennemgående form siden 2011 i værker, der kredser om kollektiv og individuel identitet, erindringer, spor, tidens gang, fravær og forskydninger, det flygtige og forbigående.

Philippa Beveridge er født i London i 1962. Hun er kandidat i kunst og arkitektur fra University of East London, og har studeret skulptur, billedkunst, mosaik og glas på Massana Art School i Barcelona. Philippa Beveridge har modtaget flere priser for sit arbejde og har blandt andet undervist i USA, Frankrig og Spanien. Hun er repræsenteret i samlinger på Europäisches Museum für Modernes Glas i Coburg, Tyskland, Musée-Atelier du Verre, Sars Poteries, Frankrig, og Museo de Arte en Vidrio de Alcorcón (MAVA) i Madrid, Spanien. Det er første gang hendes arbejde præsenteres på Glasmuseet Ebeltoft. 

Lørdag 26/1 kl. 10.30 
Artist Talk med Philippa Beveridge

I Glasunivers, 2. sal, Glasmuseet Ebeltoft
Gratis efter betalt entré til museet
Ingen tilmelding (først-til-mølle)

Philippa Beveridge. Father Crown. Foto: Joan Soto.

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


HALV PRIS! Besøg os i sommerferien 2020 og få halv pris på entré og aktiviteter!

01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN*
01.04 - 31.10: 10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
*Åben alle dage i uge 7 samt påskeugen. Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.
Se Stockfleth DELIs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 120
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV