MAESTRO

MAESTRO

LINO TAGLIAPIETRA – VERDENS BEDSTE GLASBLÆSER

12.06.2021-01.05.2022

Velkommen til Lino Tagliapietras fortryllende verden af glas!

Lino Tagliapietra regnes for én af verdens bedste glasblæsere og omtales ofte blot som ’Il Maestro’; Mesteren. Han har arbejdet med glas i over 70 år og er fortsat i fuld vigør.

Lino Tagliapietra Lino er født og opvokset på den legendariske ‘glasø’ Murano i Venedigs bugt, hvor han stadig bor og arbejder. Med sin koncentration af højt specialiserede glasværksteder har Murano været epicentret for europæisk glasfremstilling i århundreder. Her udviklede glasmagerne en lang række teknikker til at fremstille farverige glasprodukter med raffinerede mønstervirkninger og dekorationer. De krævende venetianske teknikker blev overleveret fra mester til lærling, fra generation til generation på Murano helt frem til i dag.

Lino Tagliapietra kom i mesterlære som 11-årig og allerede som 21-årig kunne han selv kalde sig ’Maestro Vetraio’; glasmester. Herefter arbejdede han for en række forskellige glasværksteder på Murano, før han i 1989 valgte at koncentrere sig om sit arbejde som uafhængig kunstner. I dag er han berømt verden over for at forene tradition og ypperligt håndværk med kreativitet, personlighed og et nutidigt, kunstnerisk udtryk.

Udstillingen består af et stort og varieret udvalg af Lino Tagliapietras betydeligste værker, fra enkeltstående skulpturer til større installationer med flere elementer og helt nye værker, som ikke har været vist før. Med udstillingen inviterer vi alle indenfor til en sanselig og overrumplende oplevelse, hvor man både kan lade sig begejstre og fortrylle af værkernes raffinerede mønstre, detaljerigdom, farverne og de elegant svungne former, og samtidig fordybe sig i århundredgamle håndværkstraditioner i en nutidig kontekst.

Udstillingen er kurateret i samarbejde med Tobias Møhl, der som én af kun få danske glaskunstnere, behersker en række klassiske venetianske teknikker til perfektion. Teknikker, som han bl.a. har lært af Lino Tagliapietra – mesteren selv.

Lino Tagliapietra er født i 1934 på Murano, Italien. Han deler idag tiden mellem sit værksted på Murano og sit galleri i Seattle, USA. Lino Tagliapietra har undervist i det meste af verden og er repræsenteret på museer og i internationale samlinger i hele verden heriblandt Victoria and Albert Museum i London, UK, Metropolitan Museum of New York, USA, Musée des Arts Décoratifs, Paris, Frankrig, og Tokyo National Modern Art Museum, Japan. Se også www.linotagliapietra.com

FOKUS PÅ ITALIEN
Sideløbende med udstillingen sætter vi fokus på Venedig og Italien gennem et bredt program med aktiviteter og arrangementer, der omfatter demos i værkstedet, opera, foredrag og meget mere.

Udstillingen er venligst støttet af:
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Beckett Fonden
CAC Fonden
Knud Højgaards Fond
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond
Lemvigh-Müller Fond
Margrethe og Johs. F. la Cours Fond
Sparinvest
15. Juni Fonden

 

Lino Tagliapietra. Foto: Russell Johnson.Lino Tagliapietra Inc

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


NOVEMBER - MARTS: Ons-søn 10-16*
APRIL - OKTOBER: Alle dage 10-16*
JULI - AUGUST: Alle dage 10-17
*Åben alle dage 10-17 i uge 7, uge 42 og påskeugen. Lukket 24. 25., 26. og 31. december samt 1. januar. 
Se åbningstider for Glascaféen


VOKSNE: 120
BØRN 6 - 17 ÅR: 30
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV