AKTIVITETER

AKTIVITETER

påskerundvisning og æggejagt

ET GLAS EFTER LUKKETID

19. AUGUST 2022 KL. 18.30-22.30

Oplev en uforglemmelig sensommeraften på Glasmuseet med kunst, gastronomi og musik. Bemærk – vi rykker indenfor…

Se programmet nedenfor.

Fredag den 19. august 2022 kl. 18.30-22.30

Mød kunstnerne bag næste års udstillinger. Hør klassisk musik af højeste klasse. Smag, hvordan Namu Sushi fortolker kunst i mad. Mærk varmen fra det arbejdende glasværksted. Få indblik i den nye direktør Mikkel Elmings drømme for museet. Programmet og aftenen er kurateret i samarbejde med madkunstner Jakob Vinkler.

Kunst

Glashjerner, mikrobe-landskaber, bløde robotter, eremitkrebs og jordprøver. Det er elementer i Studio ThinkingHands kommende udstilling på Glasmuseet. Mød den dansk/australske kunstnerduo og hør dem fortælle om deres ideer.

Gastronomi

Namu Sushi er skabt af to madnørder, der elsker japanske traditioner og skandinaviske råvarer. De laver alt fra bunden. Aftenens menu er inspireret af Studio ThinkingHands arbejde med bakterier og fermentering. 

Musik

Bjarke Mogensen krydrer aftenen med en intim koncert. Han er en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Hans unikke beherskelse af harmonikaen har bragt ham rundt i hele verden.

PRIS: kr. 495 (prisen inkluderer drikkevarer og entré til museet)

BILLET ER NØDVENDIG: Køb billet på go-syddjurs.dk her

OBS – Vi rykker indenfor denne aften af hensyn til den ustabile vejrudsigt.

Glasmosaik

AKTIVITETER

LAV EN FIN GLASMOSAIK

Lav dit eget lille kunstværk i glas. Læs mere nedenfor.

Hver dag i åbningstiden
LAV EN GLASMOSAIK

Skab dit eget lille kunstværk af farvede glasstykker. Lav dit motiv med små stykker glas og lim dem fast på en gennemsigtig glasplade. Vælg mellem en plade, som kan stå i en træfod, og en rund skive, der kan hænges op. Dekorér dit motiv med tusch og vupti – har du en fin lille glasmosaik lige til at tage med hjem.
Aktiviteten foregår som en gør-det-selv-aktivitet i museets åbningstid.
Alle kan være med.
Materialer købes på museet.
PRIS: Kr. 25 + entré til museet
INGEN TILMELDING

Hver dag i åbningstiden
PÅ OPDAGELSE I UDSTILLINGERNE & BILLEDJAGT

Gå på opdagelse i museets udstillinger og løs opgaver undervejs eller gå på billedjagt blandt værkerne. Opgave- eller billedark udleveres i receptionen.
PRIS: Gratis efter betalt entré til museet
INGEN TILMELDING

Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.
Aktiviteterne afholdes så længe materialer haves.

Lene Bødker

ARTIST TALK MED LENE BØDKER

SØNDAG 25. SEP. KL. 16

Mød kunstner Lene Bødker og hør om hendes tanker og arbejdsproces i forbindelse med den aktuelle soloudstilling Stories to Be Told. Læs mere nedenfor.

Søndag 25. september kl. 16.00
ARTIST TALK MED LENE BØDKER

Søndag 25. september kl. 16 kan du møde én af Danmarks stærkeste glaskunstnere, Lene Bødker, som netop nu er aktuel på Glasmuseet Ebeltoft med soloudstillingen Stories to Be Told.

Lene Bødker har opnået stor international anerkendelse for sit arbejde med glas. Hun har over mange år udviklet et personligt, skulpturelt formsprog og sat nye standarder for det støbte glas. Med lige dele mod og kunstnerisk ambition har hun blandt andet kastet sig over stenhuggerfagets teknikker og brugen af hammer og mejsel i sit arbejde med glasset. Hun udtrykker sig med en styrke og en virtuositet, der på en gang udspringer af materiale og teknik og rækker langt ud over dette. De senere år har Lene Bødker bevæget sig fra et abstrakt formsprog i retning af det figurative og symbolske.

Med Stories to Be Told åbner Lene Bødker døren til et mytisk univers, hvor dybe, almenmenneskelige fortællinger udspringer af personlige erfaringer, filosofiske betragtninger og metafysiske erkendelser. Naturinspirerede værker blander sig med fabulerende og symbolladede skulpturer, der forbinder os med de store fortællinger om skabelse, liv og død.

Ved arrangementet søndag 25. september møder vi Lene Bødker midt i udstillingen. Her vil hun fortælle nogle af de historier, der gemmer sig bag de enkelte værker og give et indblik i tankerne med udstillingen og arbejdsprocessen fra idé til færdigt værk.

Lene Bødker er født på Langeland i 1958. Hun er uddannet ved Danmarks Designskole i 1992. I 2007 modtog hun den prestigefulde Kanazawa Glass Award Grand Prize og i 2012 blev hun tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse. Lene Bødker har udført flere offentlige udsmykninger blandt andre på Politigården i Randers, LO’s hovedkvarter i København og Statkraft i Oslo, og hendes arbejde er blandt andet repræsenteret i samlinger på Designmuseum Danmark, Glasmuseum Hentrich, Düsseldorf (Tyskland), Victoria & Albert Museum, London (UK), Designcenter Ishigawa, Kanazawa (Japan), Musée des Arts Décoratifs, Paris (Frankrig), Holstebro Kunstmuseum og Glasmuseet Ebeltoft.

Udstillingen er kurateret i samarbejde med Henriette Noermark. Komponist Thomas Sandberg har komponeret lyd særligt til udstillingen.

Stories to Be Told kan opleves på Glasmuseet Ebeltoft indtil 30. december 2022.

Begrænsede pladser. Billet på forhånd nødvendig.

BILLETTER: Køb/Book billet via GO-SYDDJURS.DK
Årskortholdere/medlemmer af Glasmuseets Venner: kr. 30
Øvrige: kr. 50 (Billetten giver adgang til museet fra kl. 15.00.)
Frivillige på Glasmuseet Ebeltoft: gratis (men booking er nødvendig)

Her er en underrubrik

OPDAGELSESREJSEN

FOR FAMILIENS YNGSTE

Lån en opdagelseskuffert i receptionen og bliv klogere på glas på vej rundt i museet.

Gå på opdagelsesrejse i glassets verden med familiens yngste. Lån en gratis kuffert i receptionen og brug indholdet fra kufferten til at løse opgaver om glas, mens I går gennem museets udstillinger. Undervejs bliver I klogere på nogle af glassets helt særlige kvaliteter.

Opdagelsesrejsen henvender sig til børn i alderen 6 og 10 år, ledsaget af en voksen.

Aktiviteten er udviklet med støtte fra Glasmuseets Venner i samarbejde med studrende fra Aarhus Universitet.

 

påskerundvisning og æggejagt

ET GLAS EFTER LUKKETID

2. SEPTEMBER 2022 KL. 18.30-22.30

Oplev en uforglemmelig sensommeraften i Glasmuseets have med kunst, gastronomi og musik.  

Se programmet nedenfor.

Fredag den 2. september 2022 kl. 18.30-22.30

Mød kunstnerne bag næste års udstillinger. Hør klassisk musik af højeste klasse. Smag, hvordan Det grænseløse køkken fortolker kunst i mad. Mærk varmen fra det arbejdende glasværksted. Få indblik i den nye direktør Mikkel Elmings drømme for museet. Alt sammen sat i museets smukke have, som du aldrig har oplevet den før.

Aftenen er skræddersyet i samarbejde med madkunstner og menneskelig schweizerkniv Jakob Vinkler med to forskellige programmer af kunst, gastronomi, musik og lidt ekstra.

Kunst

En kunstnerisk genforvildning. Det er opdraget til Marie Markmans projekt i Glasmuseets have næste år. Mød hende og hør om hendes arbejde i spændingsfeltet mellem forskning, spiselig natur og landskabskunst.

Gastronomi

Det Grænseløse Køkken har skabt utallige særlige aftner. Det kollektive madprojekt vil denne aften tænde op for verdensmad i store bålgryder. Menuen vil være inspireret af Marie Markmans univers og byder på spiselige blomster og lokalt sanket vildmad.

Musik

Solopianokoncert med Katrine Gislinge. Det bliver ikke bedre. Hun er en af Skandinaviens førende pianister. Med hendes formidable udtryksvilje og exceptionelle indlevelse i musikken er der budt op til formidabel sensommerstemning.

PRIS: kr. 445 (prisen er eksklusiv drikkevarer, som kan købes i baren). Billetten inkluderer entré til museet.

BILLET ER NØDVENDIG: Køb billet på go-syddjurs.dk her

mobiler

MOBILER FRA DET YDRE RUM

I KIDS CORNER

Lav din egen mobile med planeter og stjerner af papir. Læs mere nedenfor.

I Kids Corner kan I hygge jer med at lave fine mobiler med planeter og stjerner af papir, lige til at tage med hjem og hænge op. Alle kan være med, og det er ikke nødvendigt at melde sig til.

Aktiviteten foregår som en gør-det-selv-aktivitet i museets åbningstid.

PRIS: kr. 10 pr. deltager + entré til museet.

Lene Bødker The Well

SÆRLIG SØNDAG 3/9 2022

RUNDVISNING FOR ALLE

Første søndag i måneden er der offentlig rundvisning for alle interesserede. Næste gang er søndag 3. september. Se nedenfor.

Den 1. søndag i måneden er ‘Særlig søndag’ på Glasmuseet Ebeltoft. Her kan du gå med på en spændende tur rundt i museets udstillinger sammen med én af museets guider helt gratis, når entréen til museet er betalt. Oplev udstillingerne for allerførste gang eller oplev dem på ny, når guiden fortæller om kunstnernes idéer og arbejdsproces, om museets historie, samlingen og meget mere. Hør blandt andet mere om de to soloudstillinger Come Fly with Me – Steffen Dam og Stories to Be Told – Lene Bødker.

Næste rundvisning er søndag 3. september 2022
Rundvisningen begynder kl. 14

• Rundvisningerne finder sted 1. søndag i måneden kl. 14 på Glasmuseet.
• Rundvisningen er gratis efter betalt entré til museet.
• Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

Tilbuddet omfatter ikke grupper. Større grupper bedes bestille en guide.

Elsebeth Egholm

ORD OM ONSDAGEN

MØD EVA TIND 26/10 2022

Mød Eva Tind, forfatteren bag den biografiske roman, ”Kvinden der samlede verden”, i et spændende foredrag om en unik videnskabskvinde. Læs mere nedenfor.

ORD OM ONSDAGEN – EVA TIND

Eva Tind: Kvinden der samlede verden
Glasmuseet Ebeltoft, Strandvejen 8, Ebeltoft
Onsdag den 26. oktober 2022 kl. 19. Entré fra kl. 18.30.
Billet: 125 kr.

Mød Eva Tind, forfatteren bag den biografiske roman, ”Kvinden der samlede verden”, i et spændende foredrag om en unik videnskabskvinde.  

’Kvinden der samlede verden’ er Eva Tinds anmelderroste biografiske roman om den danske zoolog Marie Hammer (1907-2002), der igennem 40 år rejser jorden rundt – ene kvinde med ét formål: Hun vil bevise, at verdens kontinenter på et tidspunkt har været forenede.  

Eva Tind tager os med ind i Marie Hammers enestående liv. Hun deltager i Knud Rasmussens 7. Thule-ekspedition i 1932, rejser midler til månedlange ekspeditioner og skriver sin doktordisputats hjemme fra køkkenbordet med fire børn omkring sig som ulønnet forsker.  

Det er en fortælling om en kvinde, der både insisterer på at følge sine ambitioner og drømme i en mandsdomineret verden og på at opretholde et familieliv. 

Først 30 år efter sin første ekspedition ændrer Marie Hammer verdenshistorien. I kraft af sine vedholdende bestræbelser lykkes det hende at samle verden. Men samtidig må hun erkende, at familien i hendes fravær har slået sprækker.  

Glæd dig til et spændende foredrag om en unik videnskabskvinde med rig mulighed for spørgsmål fra publikum!   

Billetprisen inkluderer adgang til museet fra kl. 18.30 og et glas vin i pausen.

Begrænset antal pladser.

KØB BILLET via syddjursbibliotek HER

Arrangeret i samarbejde med Syddjurs Bibliotek.

ÅBNINGSTIDER

MANDAG 10.00 – 17.00


TIRSDAG 10.00 – 17.00


ONSDAG 10.00 – 17.00


TORSDAG 10.00 – 17.00


FREDAG 10.00 – 17.00


LØRDAG 10.00 – 17.00


SØNDAG 10.00 – 17.00

OBS: Museet er lukket hele dagen onsdag 28. september 2022.
Åben alle dage 10-17 i uge 7, uge 42 og påskeugen.
Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan. 

DET SKER


OPGAVER OG TEGNEKONKURRENCE

Gå på opdagelse i museets udstillinger og løs opgaver undervejs. Spørg efter et opgaveark i receptionen.

Er du vild med at tegne, kan du deltage i vores tegnekonkurrence. Hver måned udloddes en glaspræmie til vinderen. Tegningen kan ses på hjemmesiden og udstilles i museets bibliotek i en periode.             

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


NOVEMBER - MARTS: Ons-søn 10-16*
APRIL - OKTOBER: Alle dage 10-16*
JULI - AUGUST: Alle dage 10-17

OBS: Museet er lukket hele dagen onsdag 28. september 2022 pga af udflugt med alle vore skønne frivillige.

*Åben alle dage 10-17 i uge 7, uge 42 og påskeugen. Lukket 24. 25., 26. og 31. december samt 1. januar. 
Se åbningstider for Glascaféen


VOKSNE: 120
BØRN 6 - 17 ÅR: 30
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV