AKTIVITETER

AKTIVITETER

Her er en underrubrik

WORKSHOP

PERLEBLOMSTER FOR BEGYNDERE

Lær de grundlæggende teknikker til at fremstille “French Beaded Flowers” – deltag i workshop for begyndere 28. eller 29. september 2019. Læs mere nedenfor.

Workshop: Perleblomster for begyndere
– Lær at lave “French Beaded Flowers”

I tilknytning til den aktuelle udstilling “No Strings – Perler som aldrig før”, der blandt andet indeholder en installation med antikke og nye perleblomster fra svenske Georg Ragnar Levis samling, afholder Lis Trasborg Christensen og Bettina Trasborg i samarbejde med Glasmuseet Ebeltoft to workshops for begyndere, der har lyst til at lære at fremstille ”French Beaded Flowers”.

Workshoppen afholdes to gange i weekenden 28.-29. september 2019.

Du kan melde dig til:

Lørdag 28. september kl. 12.00 – 15.00
Søndag 29. september kl. 10.00 – 13.00 

Vi begynder workshoppen med at se Levis installation “Sow Flowers on Your Path”. Derefter fortsætter vi i et lokale på museet.

På workshoppen vil du lære basisteknikkerne, så du kan skabe dine egne blomster af glasperler. Du kommer til at lave en “fantasiblomst”. Du vil også få tips og tricks til, hvor du kan købe materialer og bøger, hvis du vil fortsætte med at fremstille perleblomster.

Efter workshoppen vil der være mulighed for at købe ekstra materialer.

Du behøver ingen særlige kvalifikationer for at deltage andet end interesse for at lære denne kunstform.

Instruktørerne har årelang erfaring med grønlandsk perlesyning og har siden 2011 været travlt optaget med at fremstille French Beaded Flowers.

Pris: kr. 325,- (pr. workshop) og inkluderer entré til museet, materialer, kaffe/the og vand. Materialerne, der udleveres, tages med hjem.

Max. deltagere: 10 pr. workshop

Tilmelding foregår ved at skrive en mail til: lis@perleblomster.dk

Venligst angiv hvilken dag, du ønsker at deltage (lørdag eller søndag) og oplys navn og adresse. Efterfølgende modtager du en bekræftelse på mail om deltagelse.

Tilmeldingsfrist og betaling for deltagelse i en workshop er senest 9. september 2019.

Betaling foregår via mobilepay, hvorefter tilmelding er bindende.

Læs mere om workshoppen og instruktørerne HER. 

Her er en underrubrik

DJURSLANDS STØRSTE PERLEPLADE

HELE SOMMEREN I ÅBNINGSTIDEN

Vi inviterer alle børn til at komme og hjælpe os med at lave Djurslands største perleplade. Læs mere nedenfor.

I anledning af museets sommerudstilling “No Strings – Perler som aldrig før” inviterer vi alle børn, der besøger museet, til at lave Djurslands største perleplade sammen med os. Børnenes perleplader samles løbende af glas- og billedkunstner, Micha Karlslund, til et kæmpemæssigt kunstværk inspireret af blomstrende æbletræer. Det færdige resultat kan ses på museet fra 16. september – 9. oktober 2019.

Du kan møde Micha Karlslund og følge hendes arbejde med det store billede i tidsrummet kl. 14-16 hver tredje onsdag og torsdag: 26.-27. juni, 17.-18. juli, 7.-8. august, 28.-29. august samt 14.-15. september.

Perlepladeprojektet fortsætter som en del af museets tilbud til børn frem til 15. september. Der betales almindelig entré til museet.

Vi har nu modtaget perleplader nok til at lave motivet, men du er stadig velkommen til at lave perleplader i vores Børnehjørne. Blot kan du nu tage dine perleplader med hjem i stedet for at aflevere dem til os.

Tak til alle de mange gæster, som har lavet perleplader til os i løbet af sommeren!

Følg også projektet på Instagram: #djurslandsstørsteperleplade

Her er en underrubrik

GOLFENS PERLER - RIGDOM, MAGT OG GLOBALISERING FØR OLIENS ÆRA

FOREDRAG SØNDAG 22/9 KL. 14.00

Mød antropolog Thomas Fibiger, der underviser i Arabisk og Islamstudier på Aarhus Universitet og hør om perlernes historie og betydning i Golfen.

I tilknytning til Glasmuseets aktuelle udstilling No Strings – Perler som aldrig før inviterer vi til foredrag søndag 22. september kl. 14 om:

Golfens perler – rigdom, magt og globalisering før oliens æra 

Den persiske/arabiske Golf er kendt for sine naturperler. Før olieøkonomien ændrede alt i denne del af verden, var disse perler den vigtigste økonomiske ressource. Langt de fleste familier var involveret i arbejdet med perler, enten som fiskere, skibskaptajner eller købmænd, og mændene var på havet i måneder ad gangen. Perler skabte rigdom og fattigdom, magt og afmagt, og nutidens globale arabiske købmænd og lokale ulighed spejler sig i denne fortid.  Som en sheikh i Qatar sagde i 1865: ‘Vi er alle, høj som lav, slaver af een herre: perlen’. 

I dette foredrag vil antropolog Thomas Fibiger, der underviser i Arabisk og Islamstudier på Aarhus Universitet og som de sidste 15 år har arbejdet med Golf-landene, fortælle om perlernes historie og betydning i Golfen.

Alle er velkomne.

Søndag 22. september kl. 14.00
Glasmuseet Ebeltoft, 2. sal
Gratis efter betalt entré til museet
Ingen tilmelding – først-til-mølle

Gå på opdagelse i Glasunivers

GLASUNIVERS

EN HEL ETAGE MED OPLEVELSER

Glasunivers er en hel etage med oplevelser og viden om glas. En række interaktive elementer giver gæsterne mulighed for selv at lege med glas.

Gå også på opdagelse i sanserummet og lær mere om glasøjne, glasfiber, glødepærer og meget mere. Se fim om glassets historie og anvendelse og bliv klogere på nogle af de teknikker, der anvendes til at skabe brugs- og kunstglas.

I Glasunivers kan man også få et smugkig i magasinerne, hvor mere end 1500 værker udgør museets anerkendte samling af moderne international glaskunst.

Glasunivers er udviklet i samarbejde med Hans Thyge & co. Yoke Interaction Design har udviklet de digitale elementer og Syncro har løst tekniske opgaver vedr. koblingen af lys, lyd og billede.

Glasunivers er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond.

Her er en underrubrik

EFTERÅRSFERIE

AKTIVITETER I EFTERÅRSFERIEN 2019

Lav dit eget lille kunstværk i glas. Prøv for eksempel at blæse glas eller lav et glasbillede af farvede glasstykker (fusing). Se programmet nedenfor.

Mandag 14/10 og tirsdag 15/10
kl 11.00-13.00 & kl 14.00-16.00
FUSING
Lav dit eget billede af farvede glasstykker. Motivet lægges på en glasplade og smeltes fast. Det færdige glasbillede kan afhentes to dage senere fra kl. 13.00.
Kr. 75 + entré
Ingen tilmelding, først-til-mølle

Onsdag 16/10
kl 11.00-13.00 & 14.00-16.00

STØBNING
Lav et aftryk af din hånd eller en flot figur og se til, når der hældes varmt glas i formen. Den færdige figur kan afhentes næste dag fra kl. 13.00.
Kr. 80 + entré
Ingen tilmelding, først-til-mølle

Onsdag 16/10
kl 18.00-21.00

GO’NAT PÅ MUSEERNE
Glasmuseet Ebeltoft, Fregatten Jylland, Det gamle Rådhus, Siamesisk Samling, 
En herlig tradition under Ebelfestival er Go’nat på museerne, hvor Glasmuseet Ebeltoft, Fregatten Jylland og Museum Østjylland byder på museumsoplevelser efter lukketid – og efter mørkets frembrud!
Husk lommelygte!
Entré til Glasmuseet Ebeltoft: Voksne 50 kr. Børn gratis.
Entré til Fregatten Jylland: Voksne 50 kr. Børn gratis.
Entré til Siamesisk Samling og Det Gamle Rådhus: Gratis

Torsdag 17/10 og fredag 18/10
kl 11.45-13.00 & 14.45-16.30
GLASBLÆSNING*
Prøv at puste glas. Blæs en dekorativ glaskugle med hjælp fra museets professionelle glaspustere.
Det tager ca. 15 minutter. Den afkølede kugle kan hentes næste dag fra kl. 13.00.
Tilmelding er nødvendig. Du skal møde op mindst 10 minutter før, du har bestilt tid. Kommer du for sent, giver vi din plads til en anden.
Der er begrænsede pladser. Tilmelding på tlf. 8634 1799.
Børn fra 6 år i følge med en voksen.
Kr. 150 + entré
*Demo kl. 11.00-11.30 og kl. 14.00-14.30.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Her er en underrubrik

ORD OM ONSDAGEN

FORFATTERFOREDRAG 23/10

Mød Anne-Cathrine Riebnitzsky på Glasmuseet 23/10 2019. Arrangeret i samarbejde med Syddjurs Bibliotek. Arrangementet er udsolgt.

ANNE-CATHRINE RIEBNITZSKY
Onsdag 23. oktober kl. 19.00-21.00
Glasmuseet Ebeltoft, 2. sal
Billetter: kr. 125  ARRANGEMENTET ER UDSOLGT

Mød forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, der fortæller om sin seneste roman, Smaragdsliberen.

Anne-Cathrine Riebnitzsky er en usædvanlig forfatter med meget på hjerte. Hun er uddannet fra Forfatterskolen og gik derefter ind i hæren, blev sprogofficer i Afghanistan og siden rådgiver for Udenrigsministeriet. Hendes specielle baggrund og tiden i Afghanistan har haft stor betydning for hendes forfatterskab og afspejles i hendes romaner.

Hør hende fortælle om sin seneste, anmelderroste roman, Smaragdsliberen (2018), som handler om smaragdsliberen Pierre Levy, der får en ny chance for at leve livet, efter at have oplevet et dødeligt hjertestop. Da Pierre vågner op igen, er intet, som det var før. Det er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed.

Billet: 125 kr. Inkl. et glas vin i pausen og adgang til museet fra kl. 18.30.
Billetter bestilles via Syddjurs Bibliotek. ARRANGEMENTET ER UDSOLGT.

Arrangeret i samarbejde med Syddjurs Bibliotek.

Der er begrænsede pladser til arrangementet og billetbestilling på forhånd er nødvendig.
ARANGEMENTET ER UDSOLGT.

Her er en underrubrik

PRÆSTETANKER

MØD DIN LOKALE SOGNEPRÆST

Mød din lokale sognepræst og hør hvilke tanker museets aktuelle udstillinger giver anledning til hos præsten. Næste gang er søndag 15. september. Læs mere nedenfor.

Mød to sognepræster med lokal tilknytning hen over sommeren og tag del i samtalen omkring nogle af de eksistentielle problemstillinger, som berøres i museets aktuelle udstillinger. Hvilke tanker giver værkerne anledning til – og hvordan forholder sognepræsten sig hertil?

Med udgangspunkt i de to særudstillinger On Solid Water og No Strings – Perler som aldrig før, som på hver sin måde forholder sig til vores samtid og refererer til religiøse problemstillinger, deler to sognepræster med lokal tilknytning deres tanker om stort og småt.

Arrangementerne vil tage form af en uformel samtale af ca. 30 minutters varighed i udstillingerne på museet. Alle er velkomne. Der betales almindelig entré til museet, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. 

Lørdag 6/7 kl. 14.00
PRÆSTERTANKER V/ MARIA LOUISE SØNDERBY ANDERSEN
Sognepræst i Ebeltoft, Handrup og Dråby 

Søndag 15/9 kl. 14.00
PRÆSTERTANKER V/ HEIDI BISGAARD
Sognepræst i Ebeltoft, Handrup og Dråby

Her er en underrubrik

SÆRLIG SØNDAG

RUNDVISNING FOR ALLE

Første søndag i måneden er der rundvisning for alle interesserede på Glasmuseet. Næste gang er søndag 3. november. Se nedenfor.

Den 1. søndag i måneden er Særlig søndag på Glasmuseet Ebeltoft. Her kan man nemlig gå med på en spændende tur rundt i museets udstillinger sammen med én af museets guider helt gratis, når entréen til museet er betalt. Oplev udstillingerne for aller første gang eller oplev dem på ny, når guiden fortæller om kunstnernes idéer og arbejdsproces, om museets historie, samlingen og meget mere.

Grundet udstillingsskift er der ingen rundvisning i oktober 2019

Næste rundvisning er 3. november 2019
Rundvisningen begynder kl. 14

• Rundvisningerne finder sted 1. søndag i måneden kl. 14 på Glasmuseet.
• Rundvisningen er gratis efter betalt entré til museet.
• Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

*Tilbuddet omfatter ikke grupper. Større grupper bedes bestille en guide.

Her er en underrubrik

OPDAGELSESREJSEN

FOR FAMILIENS YNGSTE

Lån en opdagelseskuffert i receptionen og bliv klogere på glas på vej rundt i museet.

Gå på opdagelsesrejse i glassets verden med familiens yngste. Lån en gratis kuffert i receptionen og brug indholdet fra kufferten til at løse opgaver om glas, mens I går gennem museets udstillinger. Undervejs bliver I klogere på nogle af glassets helt særlige kvaliteter.

Opdagelsesrejsen henvender sig til børn i alderen 6 og 10 år, ledsaget af en voksen.

Aktiviteten er udviklet med støtte fra Glasmuseets Venner i samarbejde med studrende fra Aarhus Universitet.

 

ÅBNINGSTIDER


MANDAG 10.00 – 17.00


TIRSDAG 10.00 – 17.00


ONSDAG 10.00 – 17.00


TORSDAG 10.00 – 17.00


FREDAG 10.00 – 17.00


LØRDAG 10.00 – 17.00


SØNDAG 10.00 – 17.00

Åben alle dage i uge 7 og påskeugen.
Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.

DET SKER


OPGAVER OG TEGNEKONKURRENCE

Gå på opdagelse i museets udstillinger og løs opgaver undervejs. Spørg efter et opgaveark i receptionen.

Er du vild med at tegne, kan du deltage i vores tegnekonkurrence. Hver måned udloddes en glaspræmie til vinderen. Tegningen kan ses på hjemmesiden og udstilles i museets bibliotek i en periode.             

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


Bemærk: Museet er delvist lukket grundet udstillingsskift i perioden 30.09.-11.10.2019. 

01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN*
01.04 - 31.10: 10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
*Åben alle dage i uge 7 samt påskeugen. Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.
Se Stockfleth DELIs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 110
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV