AKTIVITETER

AKTIVITETER

Fusing med millefiori

KREATIV SOMMERFERIE

AKTIVITETER I SOMMERFERIEN 2021

Lav dit eget lille kunstværk i glas i sommerferien. Se programmet nedenfor.

SANDSTØBNING – MANDAG*
KL: 11.00-13.00 & 14.00-16.00
DATO: 28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8
Lav et aftryk af din hånd i vådt sand og se på, når der hældes gloende VARMT glas i formen. Den færdige figur kan afhentes efter afkøling næste dag fra kl. 13.00.
PRIS: Kr. 125 + entré
TILMELDING: Begrænset antal. Billetbestilling på forhånd er nødvendig: KØB BILLET via GO-SYDDJURS HER.
*Der blæses ikke glas i værkstedet denne dag.

FUSING – ONSDAG
KL: 10.00-16.00
DATO: 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8
Lav dit eget lille kunstværk af farvede glasstykker. Glasstykkerne lægges op til et motiv på en gennemsigtig glasplade og smeltes fast. Giv dit kunstværk et venetiansk præg med dekorative ’millefiori’ (tilkøbes ved ankomst). Det færdige glasbillede kan afhentes fra fredag kl. 13.
PRIS: Kr. 125 + entré + evt. tilkøb v/ millefiori (kr. 25 pr. pose)
TILMELDING: Begrænset antal. Billetbestilling på forhånd er nødvendig: KØB BILLET via GO-SYDDJURS HER.

SANDBLÆSNING – FREDAG
KL: 
11.00-13.00 & 14.00-16.00
DATO: 
2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7, 6/8, 13/8
Dekorér et glas med klistermærker efter eget valg og få det efterfølgende sandblæst af museets personale. Det færdige glas kan tages med hjem samme dag.
PRIS: Kr. 100 + entré.
TILMELDING: Begrænset antal. Billetbestilling på forhånd er nødvendig. KØB BILLET via GO-SYDDJURS HER.

 

FRAGT: Hvis du ikke har mulighed for selv at afhente dit ‘kunstværk’ efter afkøling, kan vi sende det til dig. Forsendelse koster kr. 100.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Elsebeth Egholm

ORD OM ONSDAGEN

MØD ELSEBETH EGHOLM 3/11 2021

Mød forfatter Elsebeth Egholm på Glasmuseet onsdag 3. november og hør om hendes nye roman “Som natten kender stjernerne”. Læs mere nedenfor.

ORD OM ONSDAGEN – ELSEBETH EGHOLM

Elsebeth Egholm: Som natten kender stjernerne
Glasmuseet Ebeltoft, Strandvejen 8, Ebeltoft
Onsdag den 3. november 2021 kl. 19. Entré fra kl. 18.
Billet: 125 kr.

Elsebeth Egholm er født og opvokset i Aarhus, hvor hun stadig bor. Efter nogle år på Det Jyske Musikkonservatorium gik hun en helt anden vej, blev uddannet journalist og fik arbejde på Berlingske Tidende. I 1999 debuterede hun så med bogen ”De frie kvinders klub”, og har sidenhen udgivet en lang række bøger, hvor særligt hendes krimier har gået deres sejrsgang blandt læserne. Mest kendt er nok hendes krimiserie om journalisten Dicte Svendsen, hvor den første, ”Skjulte fejl og mangler” udkom i 2001 og den seneste niende bog ”Dødvægt” i 2015.


Med bogen, ”Som natten kender stjernerne”, fra september 2020 slår Elsebeth Egholm ind på et nyt spor med en fængslende kærlighedsroman om familiehemmeligheder, fortidens smerte og en besværlig forelskelse.
 

Politikens forlag beskriver bogens handling således: 

”Koncertpianisten Malou Beck mister på samme tid både sin mor og sin musik. Under oprydning i morens lejlighed finder Malou og hendes søster en gammel lakplade – en Chopin-indspilning fra 1930’erne med en fransk pianist, Sophie Costeau, indspillet på et helt særligt flygel. Musikken er magisk, og da hun ser fotoet på omslaget, ser hun, at Sophie ligner hende selv. Har deres mor holdt på en familiehemmelighed?

Malou rejser til Frankrig for at finde sandheden om sin egen og flygelets historie. Her hyrer hun en tolk, den amerikanske musiker, Cody Blake, som har en dyster fortid. Og så tager handlingen ellers fart.

Ved foredraget på Glasmuseet Ebeltoft fortæller Elsebeth Egholm om romanen og baggrunden for den fængslende historie.

Billetprisen inkluderer adgang til museet fra kl. 18 og et glas vin i pausen.

Begrænset antal pladser.

KØB BILLET via syddjursbibliotek HER

Arrangeret af Syddjurs Bibliotek og Glasmuseet Ebeltoft.

Dogepalæet Venedig

SENIORAKADEMI 2021

VENEDIG

Fra 25. maj 2021 sætter vi i samarbejde med Syddjurs Folkeuniversitet fokus på Venedigs kunst, historie, arkitektur, glas og film gennem fem forskellige foredrag. Se programmet nedenfor.

VENEDIG – SENIORAKADEMI 2021
Syddjurs Folkeuniversitet

 

Holdnummer: 1275
Datoer: 25/5, 27/5, 3/6, 10/6, 17/6
Tid: 10.00-12.00 (mødetid senest 9.50)
Pris:
5 forelæsninger: 500 kr
4 forelæsninger: 450 kr.
3 forelæsninger: 350 kr.
2 forelæsninger: 250 kr.
1 forelæsning:    150 kr.

Oplys dato(er) ifm. tilmelding ved valg af enkelte forelæsninger
Tilmelding: Via Syddjurs Folkeuniversitet
Sted: Glasmuseet Ebeltoft, Strandvejen 8, 8400 Ebeltoft
Begrænset deltagerantal: (se under tilmelding) Max 35 deltagere
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard,
tlf. 8634 1923, og Jette Hvidkjær, tlf. 2047 6346
Undervisere: Forskellige emner – forskellige undervisere
 

VENEDIGS HISTORIE
Dato: Tirsdag 25/5
Underviser: Martin Ammitsbøll Husted, lektor, cand.mag. i historie, filosofi og samfundsfag

Venedigs historie er uløseligt forbundet med Middelhavet. Her flød handelsruterne fra Asien og Mellemøsten sammen. Byens rigdom og storhed var således resultatet af handel og køb-mandskab, der gjorde Venedig til områdets handelsmæssige knudepunkt. Et umiskendeligt islæt i middelalderens og renæs-sancens Europa blev den venetianske købmand, der enten faldbød luksusvarer eller tilbød handelsforbindelser, som forgrenede sig ud over hele den kendte verden. Forelæsningen belyser hovedtræk i Venedigs historie. Vi star-ter i republikkens tidligste begyndelse i 1000-tallet og bevæger os igennem dens storhedsperiode til dens forfald i slutningen af 1600-tallet. Fortællingen belyser, hvordan venetianernes by og republik blev et centrum for kunst, politisk teori, innovation og økonomisk foretagsomhed. Samtidig fremhæves det, hvor-dan Venedigs historie blev muliggjort af de andre middelhavs-imperiers udvikling, især det byzantinske riges forfald i 1200-tallet og Osmannerrigets voksende magt i 1400-tallet. 

RUNDTUR I VENEDIG –
ADRIATERHAVETS DRONNING
Dato: Torsdag 27/5
Underviser: Torben Brix, foredragsholder, historiefortæller og rejseleder

Venedig har ikke et sidestykke nogen steder i verden. Med sin helt specielle tilblivelse og opbygning på mere end hundrede øer med kanaler som færdselsårer er den helt unik. Forelæsningen vil tage tilhørerne på en billedrejse gennem lagunestaden med dens dragende pladser, smukke kirker og paladser og specielle atmosfære. Højdepunkter som Markus-pladsen, Rialtobroen, Canal Grande og dens gondoler vil blive besøgt, men også kirker som Santa Maria della Salute, San Zanipoli og Markuskirken står på programmet. Vi skal også forbi magtens centrum: Dogepaladset med tilhørende Suk-kenes Bro. Turen vil yderligere gå til glasøen Murano, ligesom begravelsesøen San Michele og byens første bosættelse Torcello rundes. På rollelisten vil derudover blandt andre være Santa Lucia, Casanova og Hemingway. Til slut ser vi på Venezias fremtid.

 

VENETIANSK KUNST
Dato: Torsdag 3/6
Underviser: Trine Ross, magister i kunsthistorie, kunstanmelder ved Politiken, indehaver af Trine Ross Rejser og kendt fra DR K’s Kunstquiz

Venedig er en vidunderlig by! Og kunsten, der knytter sig til den, er præcis lige så fantastisk, både når vi kigger tilbage gen-nem tiderne og i dag, hvor Venedig hvert andet år er ramme om kunstbiennalen, der byder på det bedste inden for den internationale samtidskunst. Blandt fortidens fyrtårn stikker Tizian særlig højt op, idet han definerede Den Venetianske Skole igennem mere end et halvt århundrede og blev kaldt ”Solen mellem små stjerner” af selveste Dante. Men også Veronese, Tintoretto og mange flere har sat deres præg på Venedig, hvilket man (også) kan opleve på kunstrejse.

 

FILMBYEN VENEDIG
Dato: Torsdag 10/6
Underviser: Jakob Isak Nielsen, lektor og ph.d. ved Aarhus Universitet

Det er igen lykkedes at få Jakob Isak Nielsen, lektor og ph.d. ved Aarhus Universitet, til at besøge Ebeltoft og Glasmuseet. Han har før været foredragsholder i Seniorakademiet og har delt af sin store viden om film fra så forskellige områder som Australien og Mexico. Denne gang er det film i og om Venedig, der er på dagsorde-nen. Viscontis ”Døden i Venedig” baseret på Thomas Manns smukke novelle vil nok være den mest kendte, men vi vil komme omkring andre betydelige film. I den forbindelse er filmbyen Venedig også interessant med den tilbagevendende filmbiennale.

VENEDIG, MURANO OG GLAS
Dato: Torsdag 17/6
Underviser: Jan Kock, lektor emeritus, Aarhus Universitet

Besøger man Rosenborg Slot, er en af de mest eksklusive ting et helt kammer med – selv i europæisk sammenhæng – ene-stående glaskunst gjort i Venedig i 1700-tallet. Alt er givet som en gave til den danske konge Frederik 4., der besøgte Venedig i 1709. Når det blev til en så storslået gave til monarken, er bag-grunden den, at Venedig på det tidspunkt frembragte noget af det mest forfinede glaskunst, man kan tænke sig.

Vi skal følge udviklingen af glas i Venedig gennem århundreder og følge den voldsomme nedgang, produktionen af glas havde på stedet i første halvdel af 1800-tallet. Produktionen af glas får dog sidst i 1800-tallet en renæssance og udvikler sig igen til noget helt særligt. Nye firmaer og kendte kunstnere kommer til. Op gennem 1920’erne og 1930’erne stortrives glaskunsten i Lagunen. Efter 2. Verdenskrig fornyer stedet sig atter og progressive firmaer kommer til, hvilket blandt andet gør sig gældende på Biennalen i byen såvel som andre steder i udlandet. Vi følger udviklingen helt op til i dag, hvor der igen sker meget nyt, samtidig med at de gamle mestre sætter det kunstneriske niveau. En af dem er Lino Tagliapietra, som i foråret udstiller på Glasmuseet. Denne udstilling får vi naturligvis en rundvis-ning i.

Gå på opdagelse i Glasunivers

GLASUNIVERS

BLIV KLOGERE PÅ GLAS

I Glasunivers kan du se film om glasteknikker og bliver klogere på glassets historie og nogle af de mange funktioner, glas har i hverdagen.

Gå også på opdagelse i sanserummet og lær mere om glasøjne, glasfiber, glødepærer og meget mere. Se fim om glassets historie og anvendelse og bliv klogere på nogle af de teknikker, der anvendes til at skabe brugs- og kunstglas.

I Glasunivers kan man også få et smugkig i magasinerne, hvor mere end 1500 værker udgør museets anerkendte samling af moderne international glaskunst.

Glasunivers er udviklet i samarbejde med Hans Thyge & co. Yoke Interaction Design har udviklet de digitale elementer og Syncro har løst tekniske opgaver vedr. koblingen af lys, lyd og billede.

Glasunivers er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond.

ÅBNINGSTIDER

 

MANDAG 10.00 – 16.00


TIRSDAG 10.00 – 16.00


ONSDAG 10.00 – 16.00


TORSDAG 10.00 – 16.00


FREDAG 10.00 – 16.00


LØRDAG 10.00 – 16.00


SØNDAG 10.00 – 16.00


Åben alle dage i uge 7 og påskeugen.
Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan. 

DET SKER


OPGAVER OG TEGNEKONKURRENCE

Gå på opdagelse i museets udstillinger og løs opgaver undervejs. Spørg efter et opgaveark i receptionen.

Er du vild med at tegne, kan du deltage i vores tegnekonkurrence. Hver måned udloddes en glaspræmie til vinderen. Tegningen kan ses på hjemmesiden og udstilles i museets bibliotek i en periode.             

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


02.01-26.03: 10-16 ONS-SØN*
27.03-25.06: 10-16 ALLE DAGE
26.06-29.08: 10-17 ALLE DAGE
30.08-31.10: 10-16 ALLE DAGE
01.11-30.12: 10-16 ONS-SØN*
*Åben alle dage i uge 7. Lukket 24. 25., 26. og 31. december samt 1. januar. 
Se åbningstider for Glascaféen


27.03 - 31.10: VOKSNE 120
01.11 - 26.03: 
VOKSNE 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV