GROUND CONTROL

GROUND CONTROL

GROUND CONTROL

18.01.2020-24.05.2020

Fra lørdag 18. januar – 24. maj 2020 præsenterer Glasmuseet Ebeltoft under titlen Ground Control den belgiske kunstner Sylvie Vandenhouckes seneste arbejder. Udstillingen er én i rækken af museets Studyudstillinger, som giver kunstnere mulighed for at vise projekter af eksperimenterende og undersøgende karakter, samtidig med at museets gæster får mulighed for at komme tæt på den kunstneriske arbejdsproces og udviklingen fra idé til færdigt værk.

Sylvie Vandenhoucke er internationalt anerkendt for sine markante nyfortolkninger af den klassiske pâte de verre-teknik (en slags glaspasta bestående af fint glasmel eller –gryn og et bindemiddel, der smeltes sammen i ovnen til en tynd, sprød flade). Hendes metode og kunstneriske praksis knytter på mange måder an til minimalismen og dens forkærlighed for det abstrakte, gentagelsen og undersøgelsen af mødet mellem værk og beskuer, og Vandenhoucke arbejder både med todimensionelle værker, fritstående skulpturer og arkitektoniske interventioner.

Gennem de senere år har Sylvie Vandenhoucke koncentreret sig om den systematiske opbygning af monokrome værker sammensat af tusindvis af små enkeltdele udført i pâte de verre. Når hun går i gang med et værk, beslutter hun sig først for en systematik – en repetitiv strategi – som siden bliver bestemmende for opbygningen af værket og dets indre logik. En metode, der ifølge Vandenhoucke skaber fokus på den fysiske interaktion med materialet frem for slutresultatet.

Et andet vigtigt aspekt af Sylvie Vandenhouckes kunstneriske praksis er interessen for lys og rum og ikke mindst for, hvordan materialer og overflader spiller sammen med det skiftende lys og omgivelserne. Med Studyprojektet på Glasmuseet Ebeltoft er det således intentionen at undersøge materialets samspil med rummet og arkitekturen, denne gang med inddragelse af en metode til 3-D scanning, som kaldes Structured Light System. Formålet er gennem nye eksperimenter at udvikle strategier for en materialebaseret undersøgelse af lys og rum.

Sylvie Vandenhoucke (f. 1969 i Belgien) er uddannet ved Royal College of Art London (UK). Hun har undervist på flere internationale universiteter og har siden 2016 været tilknyttet Visual Arts Department ved LUCA School of Arts i Ghent, fra 2019 som leder af afdelingen for glas og keramik. Sylvie Vandenhouckes værker er repræsenteret i adskillige internationale samlinger blandt andre på Museum of Arts and Design (New York), Toledo Museum of Art (Ohio), Chrysler Museum of Art (Virginia), National Museums of Scotland (UK), Musée du Verre de Sars-Poteries (Frankrig) og Design Museum Ghent (Belgien). Sylvie Vandenhouckes arbejde har tidligere været vist på Glasmuseet Ebeltoft (Ornament, 2016) og er repræsenteret i museets samling.

Sylvie Vandenhoucke
Sylvie Vandenhoucke
Sylvie Vandenhoucke

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


HALV PRIS! Besøg os i sommerferien 2020 og få halv pris på entré og aktiviteter!

01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN*
01.04 - 31.10: 10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
*Åben alle dage i uge 7 samt påskeugen. Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.
Se Stockfleth DELIs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 120
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV