FRAGMENTER

FRAGMENTER

FRAGMENTER

Lotte Thorsøe

For Lotte Thorsøe blev fascinationen af noget så dagligdags som et suppeben starten på udstillingen, FRAGMENTER. Linjeføring, volumen og bevægelse er i udstillingen transformeret fra ben til skulptur i formmørtel, støbt glas og keramik.

I 2009 fik Lotte Thorsøe lov at kigge slagtermester Brian Dich fra Edderup Slagteri over skulderen og her – i indtrykkene fra det hurtige og ordløse slagtearbejde – fandt hun masser af inspiration til nye værker.

”Jeg slap alle tvungne forventninger om at forpligte mig til materialer og funktioner. I stedet vendte jeg mine øjne i helt nye retninger, jeg ville overraskes og begejstres. På det lokale slagtehus, hvor jeg ellers aldrig havde drømt om at sætte mine fødder, fandt jeg en totalt ny og imponerende verden. Synet af de store dyr, kød, hud, indvolde, blod, knogler og ben var i sig selv en utiltalende oplevelse. Men på én og samme tid som det var voldsomt og grænseoverskridende kunne jeg se, hvordan slagterne udførte deres brutale håndværk med stor respekt, nænsomhed og elegance. Dybt fascineret af mine oplevelser voksede ideen om udstillingen – en udstilling med ren form og ingen funktion – en udstilling og en skildring af fragmenter,” fortæller Lotte Thorsøe.
Lotte Thorsøe bor og arbejder i Mariager. Hun er født i Århus i 1964 og uddannet ved Designskolen i Kolding i 2000. Hun har modtaget stor anerkendelse for sit arbejde med glas og er tildelt Statens Kunstfonds arbejdslegat flere gange. Lotte Thorsøe har bl.a. udstillet i USA, Kina, Korea, England, Frankrig, Holland og Sverige og har flere gange deltaget i den prestigefulde ”Collect” – the international art fair for contemporary objects, London. Lotte Thorsøes værker er repræsenteret i samlinger på Kunstindustrimuseet, København, The International Collection of Glass, Kanazawa, Japan, North Lands Collection of Glass, Scotland, samt i Glasmuseet Ebeltofts permanente samling.

Arbejdet med udstillingen FRAGMENTER er støttet af Statens Kunstfond og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968.

FRAGMENTER er det andet udstillingsprojekt i The Study, som er titlen på Glasmuseet Ebeltofts ”forpost”, hvor der gives plads til udstillinger af mere eksperimenterende og undersøgende karakter. Med The Study ønsker museet at give gæsten et ellers sjældent indblik i kunstnernes arbejde fra idé til færdigt værk i form at ”work in progress”-udstillinger.

FRAGMENTER kunne ses på Glasmuseet Ebeltoft til og med 5. september 2010.

.

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN*
01.04 - 31.10: 10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
*Åben alle dage i uge 7 samt påskeugen. Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.
Se Stockfleth DELIs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 110
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland og Ree Park Safari indenfor en uge.


 

 

 

KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV