COME TOGETHER

COME TOGETHER

COME TOGETHER

Study-udstilling med MICHA KARLSLUND
11.10-31.12 2014

Micha Karlslund er ikke en kunstner, der går den lige vej. En årelang omvej ad billedkunsten har ført til et helt nyt udtryk i den erfarne glaskunstners værker. På Study-udstillingen COME TOGETHER får man et unikt indblik i processen med at skabe et nyt kunstnerisk sprog, hvor glas og billeder smelter sammen.

At træde ind i Micha Karlslunds værksted disse dage er som at træde ind i et laboratorium. Ikke ét med kolber og mikroskoper men med glas, metaller, farver, planter og papir. Micha kalder det hun laver for en slags grundforskning. En eksperimenterende og intuitiv proces frem mod nye æstetiske muligheder baseret på kombinationen af glas og billeder.

Der er to spor i projektet. På arbejdsbordet ligger glasplader i alle mulige størrelser og med forskellige overflader, motiver og farver. Ved vinduet står en serie blæste vaser – cylindre – med jagtmotiver, dyr, landskaber og mennesker. Udgangspunktet er den blæste vaseform, hvis overflade bearbejdes på flere måder. Cylindrene rulles i aluminium og kobber og udsættes efterfølgende for sandblæsning, males med glasmaling og graveres med forskellige motiver – egne tegninger, billeder og udklip, samlet gennem årene.

Det andet spor tager udgangspunkt i eksperimenter med vinduesglas, som blandes med andre materialer: Papir, planter og metaller som kobber, sølvpapir og bladsølv. Resultaterne af processen er temmelig uforudsigelig og nogle gange er glasset simpelthen eksploderet i ovnen.

“Mit idémæssige univers bunder i det eksistentielle, det at være til, at være menneske og agere i denne verden – om forskellige tilstande som f.eks. skrøbelighed og styrke. Med glasset som medium er det min hensigt at udtrykke mig om alle disse tanker, som jeg mener glas er så velegnet til, idet det rent fysisk reflekterer, lyser, kan ses i flere lag samt selv er et materiale som både er sejt, sprødt, hårdt og blødt,” fortæller Micha Karlslund om baggrunden for sit Study-projekt.

Projektet kan følges på hendes blog.

Udstillingen er venligst støttet af:
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Danish Crafts
Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond

FØLG OS


facebook-logo-button instagram-logo google-plus youtube2

KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK
PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

ÅBNINGSTIDER


01.07 – 16.08
10 – 18 ALLE DAGE


17.08 – 31.10
10 – 17 ALLE DAGE


01.11 – 30.12
10 – 16 TORSDAG – SØNDAG