COME FLY WITH ME

COME FLY WITH ME – STEFFEN DAM

COME FLY WITH ME – STEFFEN DAM

13.05-2022-30.12.2022

ARTIST TALK – MØD STEFFEN DAM – ONSDAG 1. JUNI KL. 19.00
Billet på forhånd nødvendig. Læs mere og køb billet til arrangementet her.

Velkommen til en forunderlig rejse. Ud i universet og ind i Steffen Dams finurlige kunstneriske univers.

Steffen Dam er internationalt kendt og anerkendt for sine originale arbejder i glas, der kombinerer et naturvidenskabeligt udtryk med et poetisk indhold. Oprindeligt er han udlært værktøjsmager, men forlod faget efter få år for at arbejde med glas i stedet. Det blev begyndelsen på mere end 30 års udforskning af materialets kunstneriske muligheder.

Den nysgerrige tilgang til verden er drivkraften i Steffen Dams kunstneriske praksis. Over årene har han udviklet et personligt wunderkammer med værker, der balancerer mellem fakta og fiktion og som kombinerer glas med mekaniske elementer, personlige erfaringer og fortællinger om historiske personer.

Come Fly with Me er Steffen Dams mest omfattende projekt til dato, skabt særligt til Glasmuseet Ebeltoft. I udstillingen inviterer han publikum på en underfuld rejse i to dele – en rejse, der indbyder til kontemplation og pirrer fantasien. I udstillingens første del møder vi et enormt luftskib på sin færd mod månen og fjerne planeter. Luftskibet leder tanken hen på 18- og 1900-tallets luftballoner, majestætiske zeppelinere og Jules Vernes eventyrlige science-fiction-klassikere Rejsen til Jordens indre og En verdensomsejling under havet. Det inkarnerer menneskets trang til at udforske verden og knytter samtidig an til barnets naive forestilling om at flyve op til stjernerne.

I udstillingens anden del vikler Steffen Dams personlige historie sig ind og ud af fortællinger om videnskabsmænd, opfindere og historiske personer. Her kan publikum gå på opdagelse blandt Dams referencer og fordybe sig i glasobjekter, tekniske tegninger, landkort og mekaniske anordninger; værker, der vækker vores undren.

Det er netop omdrejningspunktet i Steffen Dams kunstneriske univers; at bringe beskueren i en tilstand af undren og erkendelse af, at vante forestillinger ikke rækker, så vi åbner os for det, der måtte være foran os.

Steffen Dam er født på Fyn i 1961. Han blev udlært værktøjsmager i 1982. I 1985 etablerede han sit første glasværksted i Århus. Siden 1990 har han delt værksted med glaskunstner, Micha Karlslund, først i Århus og senere i deres fælles hjem i Handrup på Djursland. Steffen Dam modtog i 2021 Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse. Han er repræsenteret i adskillige samlinger verden over bl.a. på Museum of Art and Design, New York (USA), Victoria and Albert Museum, London (UK), Corning Museum of Glass (USA), National Museum of Scotland, Edinburgh (Scotland), Nasjonalmuseet Oslo (Norge) og Toyama Glass Art Museum (Japan). I 2020 skabte han ’toilettransformationen’ Rejsen til M31 til Glasmuseet Ebeltoft.

Udstillingen er venligst støttet af

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Augustinus Fonden
Beckett-Fonden
Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968
Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond
Grosserer L. F. Foghts Fond
Knud Højgaards Fond
Lemvigh-Müller Fonden
Statens Kunstfond

Come Fly with Me kan ses på Glasmuseet Ebeltoft 13. maj – 30. december 2022.

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


NOVEMBER - MARTS: Ons-søn 10-16*
APRIL - OKTOBER: Alle dage 10-16*
JULI - AUGUST: Alle dage 10-17
*Åben alle dage 10-17 i uge 7, uge 42 og påskeugen. Lukket 24. 25., 26. og 31. december samt 1. januar. 
Se åbningstider for Glascaféen


VOKSNE: 120
BØRN 6 - 17 ÅR: 30
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV