KULTURRUTER I DANMARK

KULTURRUTER I DANMARK

LOCAL WAYS TO GLOBAL ART
 STORE KUNSTOPLEVELSER MIDT I JYLLAND

På ruten Local Ways to Global Art oplever du europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser. Oplevelser, der bygger på medrivende historier om driftige, handlekraftige og fremsynede personligheder, der både lokalt og internationalt har sat varige præg på eftertiden. Det er historierne om innovative ildsjæle; kunstnere og erhvervsfolk, lokalbefolkninger med hjerter, der banker for kunsten, og ikke mindst, en enorm vilje og stort mod til at gå imod strømmen og tænke stort.

Fra havnen til et unikt museum for International glaskunst…
Glasmuseet Ebeltoft er ét af verdens førende museer for moderne glaskunst – internationalt anerkendt for skiftende udstillinger i verdensklasse og en enestående samling af moderne glas. Museets historie går tilbage til 1980, hvor keramiker og studioglaspionér, Finn Lynggaard, flyttede til Ebeltoft, og her grundlagde museet i tæt parløb med lokale kræfter, heriblandt direktør for tekstilvirksomheden Kvadrat, Erling Rasmussen. I 1986 blev museet officielt indviet i Hack Kampmanns smukke Toldbod, og i 2006 blev museet udbygget med en moderne fløj tegnet af 3XN.
I dag er museet omdrejningspunktet for et stærkt, professionelt glasmiljø, og stedet, hvor alle glaskunstens facetter kan opleves – fra håndværket i værkstedet til den helt unge generation og de allerstørste internationale navne.

Fra Rådhusets loft til oplevelser for enden af regnbuen…
ARoS Aarhus Kunstmuseum, der blev etableret af byens borgere og drevet frem af visionære mæcener, trådte sine spæde museumsskridt på loftet af byens daværende rådhus. Nu er det et af Europas førende kunstmuseer med stor udvidelse undervejs.

Asger Jorns oprør
Store kunstvisioner finder vi igen i Silkeborg, hvor Danmarks internationalt mest betydende kunstner Asger Jorn, med udgangspunkt i sin enestående kunstsamling var hovedmanden bag grundlæggelsen af Museum Jorn. I dag huser museet Danmarks næststørste kunstsamling med nogle af de mest markante europæiske kunstnere repræsenteret.

Kunstnerisk legeplads på skjortefabrik
Længst mod vest i Herning var det skjortefabrikanten Aage Damgaard, der skabte ny dagsorden for byen kunstneriske liv, ved at invitere kunstnere til at arbejde på sin fabrik, og dermed skabe kernen i museet HEARTs samling. Museet har i dag verdens største samling af konceptkunstneren Piero Manzonis værker og har til huse i prisvindende arkitektur skabt af Steven Holl.

Kulturruterne er blevet til i samarbejde med Visit Aarhus og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

 

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN
01.04 - 31.10: 
10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
Se RESTAURANT KAMPMANNs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 100
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland og Ree Park Safari indenfor en uge.


 

 

 

KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK
PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV