AKTIVITETER

AKTIVITETER

Her er en underrubrik

VINTERFERIE

12. – 25. februar 2018

Tag hele familien med på museet i vinterferien. Der er åbent alle dage kl. 10-17 i uge 7 og 8.

Gå på opdagelse i museets udstillinger på egen hånd og løs opgaver undervejs. Spørg efter et opgaveark i receptionen. Du kan også deltage i aktiviteter følgende dage:

TIRSDAG 13. & 20. FEBRUAR
Familierundvisning kl. 11.00
Gå med på en hyggelig rundvisning i museets udstillinger sammen med børneguide Hanne Thorgaard og hør nogle af de gode historier bag værkerne.
Ingen tilmelding. Gratis efter betalt entré til museet.

TORSDAG 15. FEBRUAR
Glasmaling kl. 10-12
Skab dit eget lille kunstværk i glas sammen med børneguide Hanne Thorgaard. Mal et flot billede på glas eller dekorér din glasplade med flotte mønstre. Alle kan være med. Det foregår i biblioteket.
Pris: kr. 30 + entré (betales i receptionen). Ingen tilmelding.

Her er en underrubrik

OPDAGELSESREJSEN

FOR FAMILIENS YNGSTE

Lån en opgavekuffert i receptionen og tag på opdagelsesrejse i glassets farverige verden med familiens yngste. Følg regnbuens farver og find posterne, der hører til.

Med kufferten i hånden kan I opleve nogle af glassets mange facetter ved at løse små, sjove opgaver om og med glas. Lav for eksempel en regnbue med en lommelygte og et prisme, mærk på glasset eller oplev “verden i farver” gennem forskellige solbriller. Find ud af, hvad glas er lavet af og hvem, der er bedst til at huske!

Find den blå sky i receptionen, snup en kuffert og én, to, tre – så er I i gang.

“Opdagelsesrejsen” er velegnet for børn i alderen 6-10 år og en god måde at opleve museet på sammen med forældre eller bedsteforældre.

Kufferten kan lånes gratis med, når entréen til museet er betalt. 

“Opdagelsesrejsen” er blevet til med støtte fra Glasmuseets Venner og er udviklet i samarbejde med museet børneguider samt Ditte R. Svendsen og Pernille Sybrandt Hansen, museologistuderende ved Aarhus Universitet.

Her er en underrubrik

ORD OM ONSDAGEN

FORFATTERMØDER PÅ GLASMUSEET

Mød to markante forfattere, Merete Pryds Helle og Svend Åge Madsen, på Glasmuseet 31/1 og 14/3. Arrangeret i samarbejde med Syddjurs Bibliotek.

MERETE PRYDS HELLE: Folkets skønhed
Onsdag 31. januar kl. 19.30
Glasmuseet Ebeltoft, 2. sal
Der kan ikke bestilles billetter – arrangementet er afviklet.

Mød Merete Pryds Helle i et personligt og tankevækkende foredrag om arbejdet med at skrive Folkets skønhed og om udfordringerne med at skrive en roman, som henter inspiration i hendes egen baggrund. 

I 2017 modtog Merete Pryds Helle De Gyldne Laurbær for romanen Folkets skønhed (2016), som er en socialrealistisk slægtsroman om livet i en fattig landsby på Langeland i 30’erne og 40’erne. I romanen følger man Marie, som vokser op i en familie, hvor vold og misbrug er dagligdag og børneflokken vokser. Siden drager hun til København for kærligheden, men river sig aldrig fri fra sit ophav og sin familie.

Arrangeret i samarbejde med Syddjurs Bibliotek.

 

SVEND ÅGE MADSEN: Mange sære ting for
Onsdag d. 14. marts kl. 19.30
Glasmuseet Ebeltoft, 2. sal
Entré: 100 kr.
Billet(ter): www.syddjursbibliotek.dk
Der er begrænsede pladser – billetbestilling på forhånd er nødvendig.

Mød Svend Åge Madsen i et veloplagt og tankevækkende foredrag om sit mangeårige og bredt favnende forfatterskab med fokus på de seneste romaner.

Svend Åge Madsen er én af de betydeligste forfattere i dansk litteratur. Han er født og opvokset i Århus, hvor han stadig bor, og læste som ung matematik ved Århus Universitet. Svend Åge Madsen debuterede som forfatter i 1963 og har siden udgivet et utal af romaner og fortællinger, som gennem årene har indbragt forfatteren adskillige litterære priser.

I 2009 udkom Mange sære ting for – en slags krimi med eksistentielle strenge, der fører fra fundet af en død mand spiddet på Århus Domkirke til Mols og mystiske hændelser i Toggerbo. Senest udkom romanen Af den anden verden (2017), der er blevet beskrevet som en alternativ holocaust-roman om en flok flygtede KZ-fanger, som frarøvet deres hukommelse slår sig ned på fjerne kyster og bygger en ny verden op fra grunden.

Mød Svend Åge Madsen og få et indblik i forfatterens helt særlige univers og arbejdsmetode.

Arrangeret i samarbejde med Syddjurs Bibliotek.
Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Der er begrænsede pladser til arrangementet og billetbestilling på forhånd er nødvendig.
Billetter bestilles via Syddjurs Bibliotek.

Her er en underrubrik

GLASUNIVERS

EN HEL ETAGE MED OPLEVELSER

Glasunivers er en hel etage med oplevelser og viden om glas. En række interaktive elementer giver gæsterne mulighed for selv at lege med glas. Prøv f.eks. den digitale glaspuster og blæst dit eget glas næsten som i virkeligheden.

Gå også på opdagelse i sanserummet og lær mere om glasøjne, glasfiber, glødepærer og meget mere. Se fim om glassets historie og anvendelse og bliv klogere på nogle af de teknikker, der anvendes til at skabe brugs- og kunstglas.

I Glasunivers kan man også få et smugkig i magasinerne, hvor mere end 1500 værker udgør museets anerkendte samling af moderne international glaskunst.

Glasunivers er udviklet i samarbejde med Hans Thyge & co. Yoke Interaction Design har udviklet de digitale elementer og Syncro har løst tekniske opgaver vedr. koblingen af lys, lyd og billede.

Glasunivers er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond.

Her er en underrubrik

SENIORAKADEMI

BORNHOLM

Med afsæt i udstillingen ‘Mapping Denmark III’, der præsenterer glasdesigneren, Pernille Bülow, som gennem tre årtier har haft base på Bornholm, inviterer Syddjurs Folkeuniversitet i foråret til seks torsdage med fokus på Bornholms kunst og kultur. Emnerne vil omfatte kunsthåndværk, natur, geologi, historie, kunst og litteratur.

Datoer: 25/1, 8/2, 22/2, 8/3, 22/3, 5/4 kl. 10.00-12.00 på Glasmuseet Ebeltoft. Mødetid senest kl. 9.50.
Pris: kr. 700. Prisen inkluderer Seniorakademikort, som giver fri adgang til Glasmuseet Ebeltoft i perioden 25/1 – 5/4 2018.
Begrænset deltagerantal: max. 40 deltagere.
Læs programmet og tilmeld dig via linket nedenfor.
Holdnummer: 1105

Klik her for at tilmelde dig Seniorakademiet om Bornholm

Her er en underrubrik

RUNDVISNING MED SØREN

MØD SAMLER SØREN SEEBACH

Den private samler Søren Seebach viser rundt i udstillingen “Sørens samling – af glas fra Holmegaard” en gang om måneden i udstillingsperioden. Se hvornår nedenfor.

Mød den private samler Søren Seebach i udstillingen ”Sørens samling – af glas fra Holmegaard”. Gennem to årtier har Søren opbygget sin enestående samling af glas skabt på Holmegaard Glasværk, og han er en lige så passioneret fortæller, der gerne deler ud af sin viden. Hør hans skæve historier om samlerglæde og jagten på de allermest sjældne unika og serier af de største designere. Vidste du for eksempel, at Provenceskålen oprindeligt blev lanceret under navnet ”Arne?!

Søren viser rundt følgende dage:

  • Søndag 17. december kl. 14
  • Søndag 14. januar kl. 14
  • Søndag 18. februar kl. 14
  • Søndag 18. marts kl. 14
  • Søndag 8. april kl. 14

Alle er velkomne. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.
Gratis efter betalt entré til museet.

Her er en underrubrik

HOLMEGAARD GLASVÆRK

FOREDRAG 25/2 kl. 14

Mød Mette Bielefeldt Bruun fra Næstved Museum og bliv klogere på Holmegaard Glasværk i fortid og fremtid, når hun fortæller om det hæderkronede glasværk, der om noget har formet vores opfattelse af glas i Danmark, og løfter sløret for Det Ny Holmegaard.

Holmegaard Glasværk åbnede i 1825 i Fensmark nær Næstved og lukkede med finanskrisen i 2008. Med dets næsten 200-årige historie er det derfor både det første og sidste glasværk i Danmark. Foredraget giver en introduktion til de væsentligste nedslagspunkter i Holmegaard Glasværks historie. Fra begyndelsen i 1825 over de mange spændende designere, der har været tilknyttet værket i årenes løb til lukningen af glasværket.

Men Holmegaard Glasværk er ikke kun historie. Det er også den spændende fremtid for Næstved Museum, som i 2019 flytter ind på det gamle glasværk med nye udstillinger, aktiviteter og arbejdende værksteder. I anden halvdel af foredraget vil planerne for Det Ny Holmegaard og perspektiverne indenfor forskning og formidling af museets store samling af brugsglas blive foldet ud.

Tid: Søndag 25/2 kl. 14.00
Sted: Glasunivers, 2. sal, Glasmuseet Ebeltoft
Ingen tilmelding – først-til-mølle
Gratis efter betalt entré til museet

Her er en underrubrik

DJURSLANDS STEMMER

MØD DE LOKALE KOR FRA DJURSLAND

Få en ekstra musikalsk oplevelse med, når Djurslands lokale kor i vintermånederne giver små, uformelle koncerter i udstillingen. 3/3 besøger Mols-Helgenæs Ungdomskor museet.

I vintermånederne besøger en række lokale kor museet og giver en lille, uformel koncert midt i udstillingen i den nye fløj. Alle er velkomne til at lytte med!

  • Lørdag 2/12 kl. 14: Mørke Rytmer
  • Lørdag 3/2 kl. 14: Mandskoret Djursland
  • Lørdag 3/3 kl. 14: Mols-Helgenæs Ungdomskor
  • Lørdag 7/4 kl. 14: Molskoret

Koncerterne foregår stående – der stilles ikke stole frem. 

Her er en underrubrik

SÆRLIG SØNDAG

RUNDVISNING FOR ALLE

Første søndag i måneden er der rundvisning for alle interesserede på Glasmuseet. Se nedenfor, hvornår næste rundvisning finder sted.

Den 1. søndag i måneden er Særlig søndag på Glasmuseet Ebeltoft. Her kan man nemlig gå med på en spændende tur rundt i museets udstillinger sammen med én af museets guider helt gratis, når entréen til museet er betalt. Oplev udstillingerne for aller første gang eller oplev dem på ny, når guiden fortæller om kunstnernes idéer og arbejdsproces, om museets historie, samlingen og meget mere.

Næste “særlige søndag” er 4. marts 2018
Rundvisningen begynder kl. 14

• Rundvisningerne finder sted 1. søndag i måneden kl. 14 på Glasmuseet.
• Rundvisningen er gratis efter betalt entré til museet.
• Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

*Tilbuddet omfatter ikke grupper. Større grupper bedes bestille en guide.

Her er en underrubrik

GLASSKOVEN

ET SANSELIGT UNIVERS FOR SMÅ OG STORE

Gå på opdagelse i Glasskoven – et sanseligt univers for både voksne og børn, bygget op fra bunden og installeret på 1. sal i museets nye fløj.

Skoven er fældet og i stedet er der vokset glas frem – dryppende, spejlende, blødt og hårdt, farvet, lysende og klart – glasset omgiver dig i et magisk univers, der indeholder en gammel dansepavillon, samlerens hus og en familie af fyrlinser.

På strømpesokker og med sanserne vakt kan du opleve, undersøge, spejle, røre og forstørre. Lyt, se og bevæg dig, så nysgerrigheden vækkes og skaber grobund for nye, overraskende møder med glasset og dets mange kvaliteter.

Du kan supplere sansningen og oplevelsen med faktuel viden og gode fortællinger om glasset, du møder i Glasskoven, på vidensstationen udenfor rummet.

ÅBNINGSTIDER I VINTERFERIEN


MANDAG 10.00 – 17.00


TIRSDAG 10.00 – 17.00


ONSDAG 10.00 – 17.00


TORSDAG 10.00 – 17.00


FREDAG 10.00 – 17.00


LØRDAG 10.00 – 17.00


SØNDAG 10.00 – 17.00

Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.

DET SKER


OPGAVER OG TEGNEKONKURRENCE

Gå på opdagelse i museets udstillinger og løs opgaver undervejs. Spørg efter et opgaveark i receptionen.

Er du vild med at tegne, kan du deltage i vores tegnekonkurrence. Hver måned udloddes en glaspræmie til vinderen. Tegningen kan ses på hjemmesiden og udstilles i museets bibliotek i en periode.             


Created with flickr slideshow.

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN*
01.04 - 31.10: 10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
*Åben 10-17 alle dage i uge 7 & 8. Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan.
Se RESTAURANT KAMPMANNs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 100
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland og Ree Park Safari indenfor en uge.


 

 

 

KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK
PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV