AKTIVITETER

AKTIVITETER

Fusing med millefiori

KREATIV SOMMERFERIE

AKTIVITETER I SOMMERFERIEN 2021

Lav dit eget lille kunstværk i glas i sommerferien. Se programmet nedenfor.

STØBNING – MANDAG*
KL: 11.00-13.00 & 14.00-16.00
DATO: 28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8
Lav et aftryk af din hånd i vådt sand og se på, når der hældes gloende VARMT glas i formen. Den færdige figur kan afhentes efter afkøling næste dag fra kl. 13.00.
PRIS: Kr. 125 (+ gebyr) + entré
BILLETTER: Begrænset antal. KØB BILLET via GO-SYDDJURS HER.
Er der flere billetter tilbage, når online-salget stopper, kan de købes ved ankomst til museet. 
*Der blæses ikke glas i værkstedet denne dag.

FUSING – ONSDAG
KL: 10.00-16.00
DATO: 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8
Lav dit eget lille kunstværk af farvede glasstykker. Glasstykkerne lægges op til et motiv på en gennemsigtig glasplade og smeltes fast. Giv dit kunstværk et venetiansk præg med dekorative ’millefiori’ (tilkøbes ved ankomst). Det færdige glasbillede kan afhentes fra fredag kl. 13.
PRIS: Kr. 125 (+ gebyr) + entré + evt. tilkøb v/ millefiori (kr. 25 pr. pose)
BILLETTER: Begrænset antal. KØB BILLET via GO-SYDDJURS HER.
Er der flere billetter tilbage, når online-salget stopper, kan de købes ved ankomst til museet.

SANDBLÆSNING – FREDAG
KL: 
11.00-13.00 & 14.00-16.00
DATO: 
2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7, 6/8, 13/8
Dekorér et glas med klistermærker efter eget valg og få det efterfølgende sandblæst af museets personale. Det færdige glas kan tages med hjem samme dag.
PRIS: Kr. 100 (+ gebyr) + entré.
BILLETTER: Begrænset antal. KØB BILLET via GO-SYDDJURS HER.
Er der flere billetter tilbage, når online-salget stopper, kan de købes ved ankomst til museet.

FRAGT: Hvis du ikke har mulighed for selv at afhente dit ‘kunstværk’ efter afkøling, kan vi sende det til dig. Forsendelse koster kr. 100.

Bemærk, at der kan forekomme ventetid. 
Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Morten DD Naturhistorisk museum

RUNDVISNING I SOMMERFERIEN

Hver dag i sommerferien (undtaget lørdag) er der gratis rundvisning i udstillingerne. Læs mere nedenfor.

RUNDVISNING KL. 13
Søndag, mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag t.o.m. 8. august 2021

 

Gå med på en gratis guidet tur gennem vores udstillinger og få nogle af de mange gode historier bag værkerne.

På turen hører I blandt andet mere om den venetianske glaskunstner og mesterblæser, Lino Tagliapietra, og få et indblik i nogle af de særlige venetianske teknikker, han anvender til at skabe sine fortryllende værker i glas. Rundvisningen går også gennem museets øvrige udstillinger, som bl.a. kommer omkring eksperiemnetrende værker fremstillet af tynde glastråde og en helt særlig version af Margueritruten.

Der er rundvisning hver dag i sommerferien med undtagelse af lørdag. Alle er velkomne.
Gratis efter betalt entré til museet.

Vi mødes i receptionen – det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

La Dolche Vita i design foredrag

LA DOLCE VITA I DESIGN

FOREDRAG 19/9 kl 14

Fiat og Ferrari, Ettore Sottsas, Giorgio Armani og Miuccia Prada – tag med på en rejse gennem italiensk design, som er verdensberømt for sin kvalitet, skønhed og nytænkning. Læs mere om foredraget nedenfor.

LA DOLCHE VITA I DESIGN
Foredrag ved Mette Strømgaard Dalby

Søndag 19. september kl. 14.00
Glasmuseet Ebeltoft, 2. sal
Gratis efter betalt entré til museet
Begrænsede pladser
BILLET NØDVENDIG: BESTIL BILLET PÅ GO-SYDDJURS HER

Italiensk design er verdensberømt for sin høje kvalitet, bellezza (skønhed) og ligeså høje grad af nytænkning. Selvom italiensk design er et vidt begreb vil foredraget forsøge at indkredse den gyldne tid fra 1940erne til 1980erne og give eksempler på mode, interiør og bildesign – for ikke at forglemme den berømte Vespa scooter som er et ikon inden for italiensk formgivning.

Foredraget vil kigge på brands som Fiat og Ferrari, toneangivende møbel- og interiørdesignere som Ettore Sottsas, Joe Colombo, Achille Castiglioni og Gio Ponti for at runde af med modeikoner som Elsa Peretti, Missoni, Giorgio Armani og Miuccia Prada. Vi kigger også på italienernes særlige evne til at skabe designoplevelser ud over det sædvanlige med Rossana Orlandi og Corso Como som eksempler. Foredraget vil indkredse den helt særlige kombination af fortid og nutid, blandingen af humor og intellektualitet og krydsfeltet mellem håndværk og industriel produktion, som italiensk designere er mestre i.

Mette Strømgaard Dalby er Cand. Mag. i kunsthistorie, design og dansk. Hun har i mere end 20 år arbejdet med kulturledelse, udstillinger og udvikling – som museumsinspektør på Trapholt, udviklingschef på Designskolen og chef for kulturkomplekset Nicolai. Forfatter til en lang række bøger og artikler om design, kunst og kultur.

Begrænsede pladser.
Billetbestilling på forhånd nødvendig.
BESTIL BILLET PÅ GO-SYDDJURS HER

 

Elsebeth Egholm

ORD OM ONSDAGEN

MØD ELSEBETH EGHOLM 3/11 2021

Mød forfatter Elsebeth Egholm på Glasmuseet onsdag 3. november og hør om hendes nye roman “Som natten kender stjernerne”. Læs mere nedenfor.

ORD OM ONSDAGEN – ELSEBETH EGHOLM

Elsebeth Egholm: Som natten kender stjernerne
Glasmuseet Ebeltoft, Strandvejen 8, Ebeltoft
Onsdag den 3. november 2021 kl. 19. Entré fra kl. 18.
Billet: 125 kr.

Elsebeth Egholm er født og opvokset i Aarhus, hvor hun stadig bor. Efter nogle år på Det Jyske Musikkonservatorium gik hun en helt anden vej, blev uddannet journalist og fik arbejde på Berlingske Tidende. I 1999 debuterede hun så med bogen ”De frie kvinders klub”, og har sidenhen udgivet en lang række bøger, hvor særligt hendes krimier har gået deres sejrsgang blandt læserne. Mest kendt er nok hendes krimiserie om journalisten Dicte Svendsen, hvor den første, ”Skjulte fejl og mangler” udkom i 2001 og den seneste niende bog ”Dødvægt” i 2015.


Med bogen, ”Som natten kender stjernerne”, fra september 2020 slår Elsebeth Egholm ind på et nyt spor med en fængslende kærlighedsroman om familiehemmeligheder, fortidens smerte og en besværlig forelskelse.
 

Politikens forlag beskriver bogens handling således: 

”Koncertpianisten Malou Beck mister på samme tid både sin mor og sin musik. Under oprydning i morens lejlighed finder Malou og hendes søster en gammel lakplade – en Chopin-indspilning fra 1930’erne med en fransk pianist, Sophie Costeau, indspillet på et helt særligt flygel. Musikken er magisk, og da hun ser fotoet på omslaget, ser hun, at Sophie ligner hende selv. Har deres mor holdt på en familiehemmelighed?

Malou rejser til Frankrig for at finde sandheden om sin egen og flygelets historie. Her hyrer hun en tolk, den amerikanske musiker, Cody Blake, som har en dyster fortid. Og så tager handlingen ellers fart.

Ved foredraget på Glasmuseet Ebeltoft fortæller Elsebeth Egholm om romanen og baggrunden for den fængslende historie.

Billetprisen inkluderer adgang til museet fra kl. 18 og et glas vin i pausen.

Begrænset antal pladser.

KØB BILLET via syddjursbibliotek HER

Arrangeret af Syddjurs Bibliotek og Glasmuseet Ebeltoft.

maskeværksted

MASKEVÆRKSTED

I KIDS CORNER

Lav din egen maske og bliv klar til karneval i Venedig – eller hjemme i haven. Læs mere nedenfor.

I forbindelse med årets særudstilling MAESTRO – LINO TAGLIAPIETRA, sætter vi fokus på Italien og Venedig, hvor kunstneren er født og stadig bor. Venedig er bl.a. berømt for sit traditionelle karneval og de mange kunstfærdige masker, som kan opleves hvert år i februar på de smukke pladser, ved kirker, kanaler og broer.

I Kids Corner kan du lave din egen karnevalsmaske og tage et billede af dig selv på vej til karneval i Venedig.

Køb maske og rhinsten i receptionen og mal din maske i flotte farver i Kids Corner.

DATO: Alle dage i museets åbningstid
PRIS:
Maske kr. 10. Rhinsten kr. 30 pr. ark. + entré til museet
TILMELDING: Ingen tilmelding

Demo med Ned Cantrell i Glasmuseets værksted

VENETIANSKE TEKNIKKER TÆT PÅ

DEMO I VÆRKSTEDET V/ NED CANTRELL

Søndag 29. august kl. 14.00 kan I opleve glaskunstner Ned Cantrells fortolkning af et klassisk venetiansk vinglas med kunstfærdigt udformet stilk, når han gæster museets værksted. Læs mere nedenfor.

DEMO I VÆRKSTEDET MED NED CANTRELL
Søndag 29. august kl. 14.00-ca. 15.30
Der betales alm. entré til museet

Ned Cantrell arbejder i spændingsfeltet mellem tradition og nytænkning. Han skaber overraskende møder mellem de ædle traditioner for blæst glas og popkulturens banaliteter i form af farverige, cool og ironiske glasskulpturer inspireret af tegnefilm, grafitti og tatoveringer.

Ned Cantrell behersker på en gang de krævende klassiske teknikker, samtidig med at han arbejder indenfor en nutidig kunstpraksis, der udfordrer forventningerne til materialet og forholder sig kritisk sig til (forbrugs)samfundet. I sit arbejde med glasset undersøger han spændingsfeltet mellem højkultur og lavkultur, det forfinede håndværk og masseproduktionens billige materialer, skrald og kitsch, plastickrus, badedyr, pomfritter og bananskræller, som han omsætter til smukt udformede glasskulpturer.

I demoen på Glasmuseet kan man opleve Ned Cantrell fremstille sin version af et kunstfærdigt venetiansk vinglas fra renæssancen med udgangspunkt i engangskruset som et unødvendigt, masseproduceret plastikprodukt.

Ned Cantrell (f. 1975) er uddannet på Surrey Institute of Art and Design, Farnham, England. I Danmark har han arbejdet med Finn Lynggaard og for Tobias Møhl og har også arbejdet flere steder i Tyskland, Norge og Sverige. Siden 2004 har han haft eget værksted, Nyholm Cantrell Glas, sammen med glaskunstner Karen Nyholm, først i Århus og siden xx i Ebeltoft. Modtog i 2011 Kunsthåndværkerprisen af 1879, sølvmedaljen.

 

Art talk

ART TALK - LYS OG KLANG

TORSDAG 29. JULI KL. 15.00-16.00

Som en del af årets Klassiske koncerter i Djurs og Mols kan I møde komponisten Kaija Saariaho og nogle af de kunstnere, hun arbejder sammen med ved en art talk på Glasmuseet. Se nedenfor.

Moderator Esben Tange fra DR-P2 er vært ved denne art-talk i samtale med komponisten Kaija Saariaho og nogle af de kunstnere, hun arbejder tæt sammen med. Mød årets composer-in-residence -en af vor tids betydeligste kunstnere. Lysets og klangens mester. Ved arrangementet dykker vi ned i komponistens univers, hvor musik, lys, natur og kunstformer mødes.

KØB BILLETTER HER.

Den finske komponist Kaija Saariaho er festivalkomponist på I Djurs og Mols 2021 og bliver præsenteret ved en række koncerter, uropførelse, workshop og art talk. Kaija Saariaho (f. 1952) er en af vor tids betydeligste komponister. Karakteristisk for hendes musik er de transparente, organiske og ekspressive klangbilleder – ofte skabt med brug af elektroniske kompositioner blandet med akustisk musik.

På I Djurs og Mols zoomer vi ind på mødet mellem musik og lys. Her er Kaija Saariahos musik mere relevant end nogen anden. Saariaho er kendt for at kombinere akustisk og elektronisk musik med vægt på klange og klangfarver, og hendes værker slår bro til både billedkunstens, dansens og teatrets verden.
Før Saariaho uddannede sig som komponist, studerede hun både musik og kunst, og dette krydsfelt har således altid været et vigtigt omdrejningspunkt i hendes virke. Ofte henter hun inspiration uden for musikkens verden – det være sig i nattehimlen, naturen, kunsten eller litteraturen.

Hele hendes familie er kunstnere med forskellige indfaldsvinkler, som det kan opleves på festivalen, hvor datteren Aliisa Neige Barriére både er dirigent, violinist og oplæser. Sønnen Aleksi Barriére står for lysdesignet i Dråby Kirke. Hendes mand, den franske multimediekunstner Jean-Baptiste Barrière (f. 1958) arbejder i sine værker med samspillet mellem musik og billede. Han har komponeret musik til talrige multimedieshows og interaktive installationer, ligesom han skaber visuals til liveopførelser af en række komponisters værker. På I DJurs og Mols medvirker han med sit visuelle og elektroniske univers.

Kaija Saariaho har modtaget en lang række udmærkelser og priser for sin musik, herunder Nordisk Råds Musikpris i år 2000, en af verdens største priser – den amerikanske Grawemeyer Kompositionspris i 2003, Musical America Composer of the year 2008, Léonie Sonnings Musikpris i 2011 ved en koncert med DR Symfoniorkestret og i 2013 The Polar Music Prize sammen med den senegalesiske sanger og politiker, Youssou N’Dour.

Arrangementet vil foregå på engelsk.

TORSDAG 29. JULI KL. 15.00-16.00
STED:
Glasunivers, 2. sal, Glasmuseet Ebeltoft
BILLETPRIS:
kr. 120. Billetten inkluderer entré til Glasmuseet to dage, dvs. 29. og 30. juli. 
Begrænset antal pladser – KØB BILLETTER HER.

 

Gå på opdagelse i Glasunivers

GLASUNIVERS

BLIV KLOGERE PÅ GLAS

I Glasunivers kan du se film om glasteknikker og bliver klogere på glassets historie og nogle af de mange funktioner, glas har i hverdagen.

Gå også på opdagelse i sanserummet og lær mere om glasøjne, glasfiber, glødepærer og meget mere. Se fim om glassets historie og anvendelse og bliv klogere på nogle af de teknikker, der anvendes til at skabe brugs- og kunstglas.

I Glasunivers kan man også få et smugkig i magasinerne, hvor mere end 1500 værker udgør museets anerkendte samling af moderne international glaskunst.

Glasunivers er udviklet i samarbejde med Hans Thyge & co. Yoke Interaction Design har udviklet de digitale elementer og Syncro har løst tekniske opgaver vedr. koblingen af lys, lyd og billede.

Glasunivers er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond.

ÅBNINGSTIDER

 

MANDAG 10.00 – 17.00


TIRSDAG 10.00 – 17.00


ONSDAG 10.00 – 17.00


TORSDAG 10.00 – 17.00


FREDAG 10.00 – 17.00


LØRDAG 10.00 – 17.00


SØNDAG 10.00 – 17.00


Åben alle dage i uge 7 og påskeugen.
Lukket 24., 25., 26., 31. dec. samt 1. jan. 

DET SKER


OPGAVER OG TEGNEKONKURRENCE

Gå på opdagelse i museets udstillinger og løs opgaver undervejs. Spørg efter et opgaveark i receptionen.

Er du vild med at tegne, kan du deltage i vores tegnekonkurrence. Hver måned udloddes en glaspræmie til vinderen. Tegningen kan ses på hjemmesiden og udstilles i museets bibliotek i en periode.             

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


02.01-26.03: 10-16 ONS-SØN*
27.03-25.06: 10-16 ALLE DAGE
26.06-29.08: 10-17 ALLE DAGE
30.08-31.10: 10-16 ALLE DAGE
01.11-30.12: 10-16 ONS-SØN*
*Åben alle dage i uge 7. Lukket 24. 25., 26. og 31. december samt 1. januar. 
Se åbningstider for Glascaféen


27.03 - 31.10: VOKSNE 120
01.11 - 26.03: 
VOKSNE 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland, Ree Park Safari og Kattegatcentret indenfor en uge.


KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK

PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV