JENNY RITZENHOFF

JENNY RITZENHOFF

THE ANALYSIS OF AN OBJECT

11.11.2017 – 07.01.2018

I Studyudstillingen “The Analysis of an Object” præsenterer hollandske Jenny Ritzenhoff  en lang række forsøg, skitser, film og billeder, der dokumenterer og undersøger glasobjekter, hun selv har lavet.

Udgangspunktet for udstillingen er Ritzenhoffs interesse for, hvordan det varme glas opfører sig. Hvordan materialet bevæger sig,  flyder sammen og kollapser. “Varmt  glas er næsten som honning – bare en smule varmere! Hjulpet på vej af glasblæserens hånd former materialet næsten sig selv, under indflydelse af temperaturen og tyngdekraften. Og det skaber komplekse former som kan være svære at fatte og forstå til fulde. Min grundlæggende ide med udstillingen er at undersøge dette,” siger Jenny Ritzenhoff om afsættet for udstillingen.

Små blæste objekter udsættes for en næsten videnskabelig undersøgelse, der omfatter materialet, men også objektets forskellige stadier af væren. Objekterne skæres op og fotograferes og aftegnes. Glasset slibes og bliver til glasstøv, og både materialet og objektet brydes dermed ned. De forskellige stadier og tilstande registreres for at tilvejebringe en komplet dokumentation af objektets form. Og udstillingen viser alle aspekter af arbejdet, præcis som en studyudstilling skal.

Visningen giver gæsterne mulighed for at kikke kunstneren over skulderen. Vi er med, når de betragtninger, forundringer og forandringer, der ligger til grund for skabelsen, folder sig ud, hvilket resulterer i en udstilling, der har fokus på proces snarere end resultat.

Glas ligger i Jennys familie, som har været involveret i handel med glas og glasfremstilling i årtier. Efter at have studeret arkitektur i Berlin begyndte Jenny Ritzenhoff at samarbejde med traditionelle glasblæsere, og i denne eksperimenterende fase fordybede hun sig i viden om glasset og dets kvaliteter. I 2013 tog hun afgang (Diploma of Fine Arts) fra The Glass Department of the Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam, og udviklede her sit eget perspektiv på materialet.

MØD KUNSTNEREN
Du kan møde Jenny Ritzenhoff i udstillingen lørdag 11.november kl. 11, hvor hun vil fortælle mere om idéer og arbejdsproces forud for udstillingen (på engelsk).

 

THE STUDY – Læs mere om museets udstillingskoncept “THE STUDY” her.

Udstillingen kan ses på Glasmuseet Ebeltoft 11. november 2017 – 7. januar 2018.

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN
01.04 - 31.10: 
10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
Se RESTAURANT KAMPMANNs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 100
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland og Ree Park Safari indenfor en uge.


 

 

 

KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK
PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV