STUDIO

STUDIO

Glashytten

Glasmuseet Ebeltoft har i sin have indrettet en glashytte, som er åben størstedelen af året. I hytten kan man komme helt tæt på det gamle håndværk, når Aoife Soden blæser og former den varme glasmasse til brugsting og unika. Aoife fortæller gerne om processen og svarer på spørgsmål om glasfremstilling undervejs. I værkstedet arbejder også skiftende glaskunstnere og kunsthåndværkere fra ind- og udland, og i forbindelse med museets udstillinger kan man ofte opleve udstillingsaktuelle kunstnere i arbejde.

Museets gæster kan flere gange i løbet af året selv være aktive i værkstedet, ligesom der også er mulighed for at lave særlige arrangementer for grupper, som har lyst til at prøve kræfter med glas.

I ferieperioderne danner Glashytten ramme om spændende aktiviteter for store og små. Blandt de populære værkstedsaktiviteter er støbning, glasblæsning og fusing.

Udlejning af værkstedet til professionelle
Værkstedet lejes ud til professionelle glasfolk for kortere perioder.

Åbningstider
Glashytten er åben fra påske til november og alle dage i skoleferierne. Ring og spørg, hvis du vil være sikker på, at det er åbent.

.

LEJ VORES GLASVÆRKSTED

hytten-i-haven

På Glasmuseet Ebeltoft råder vi over et glasværksted. I glashytten arbejder vi med formidling og aktiviteter målrettet museets gæster, men hytten anvendes i store dele af året også til produktion af glas, der sælges i butikken.

Som professionelt udøvende glaskunstner kan du leje dig ind i vores værksted i kortere perioder.

Vilkår for leje af værksted:
Vores skønne værksted kan lejes for kr. 650 om dagen plus forbrug. Der kan aftales særlige priser med de, der lejer værkstedet fast hvert år. Kontakt Aoife Soden på nedenstående email for detaljer.

Værkstedet har:
1 Cerama smelteovn
1 indvarmningsovn
2 afspændingsovne
1 garage
1 stor Cerama fusingovn
skoper, piber og puntler i forskellige størrelser
2 anfangskugler

Sliberiet indeholder:
1 båndsliber
1 graveringshjul (lille udvalg af brugte hjul og bælter)
1 plansliber til diamantskiver
1 diamantsav

Bemærk venligst at udstyret er brugt. Hvis der kræves særligt udstyr, skal du selv skaffe dette.

Værkstedet udlejes  til professionelt udøvende glaskunstnere efter aftale med leder af Glashytten, Aoife Soden, tlf. 71759760, mail: glashytten@glasmuseet.dk 

Øvrigt:
Arbejder du i værkstedet, forventes det, at værkstedet er åbent i museets normale åbningstid, så museets gæster kan følge arbejdsprocessen.

Efter endt arbejdsophold i værkstedet kan der efter aftale med museets butiksansvarlige være mulighed for at sælge de fremstillede produkter i butikken i kommission på museets normale vilkår.

Evt. spørgsmål vedrørende dette bedes rettet til Anna Ibrahimi på tlf.:  86341799 eller mail.

Overnatning:
I selve værkstedet finder du toilet og badeforhold samt et sparsomt udstyret thekøkken. Det er ikke muligt at overnatte i værkstedet.

Arbejder du i værkstedet i flere sammenhængende dage og har brug for indkvartering, har Glasmuseet indgået en aftale med en Bed and Breakfast, der ligger blot 75 meter fra museet om mulighed for billig overnatning.

Ved min. 7 dages ophold tilbydes overnatning for kr. 1.200 for enkletværelse/ kr. 1500 for dobbeltværelse pr. uge.

Denne pris er uden forplejning, men glasmuseets prægtige personale ser dig gerne i køkkenet på museet – vi drikker fælles morgen/formiddagskaffe kl .9.30.

Evt. overnatning aftales med udlejeren

GRUPPEARRANGEMENTER

grupper

Få en uforglemmelig oplevelse sammen med dine kolleger på Glasmuseet Ebeltoft. Oplev museets udstillinger med moderne, international glaskunst og prøv selv at arbejde med glas i værkstedet. Pust glas eller kast jer ud i sandstøbning eller fusing sammen med museets hyttemester.

Glasblæsning:
Efter en kort demonstration af, hvordan man puster glas, arbejder I sammen med museets hyttemester og hendes assistent med at blæse og forme den 1100 grader varme glasmasse til en julekugle eller et lille drikkeglas.
Det tager tid at lave glas, så er I 10-12 personer skal I regne med at bruge 2 timer. De færdige ting kan afhentes efter afkøling efter 1-2 dage.

Fusing:
Hver deltager laver en glasmosaik af små farvede stykker glas, som lægges op på en glasplade og smeltes fast (fuses) i ovnen. Alle kan være med til denne hyggelige og kreative aktivitet. Det færdige “glasbillede” kan afhentes efter afkøling næste dag.

Sandstøbning:
Hver deltager laver et aftryk af sin egen hånd eller af en valgfri (gerne medbragt) mindre figur i vådt sand. Formen fyldes med flydende glas og figuren køles af til næste dag, hvor den kan afhentes. Resultatet er en flot massiv figur i støbt glas.

Begynd evt. med en rundvisning i museets udstillinger og slut af med frokost, kaffe og kage i Glascaféen.

Priser:
Glasblæsning, fusing eller sandstøbning i værkstedet, 1 time, inkl. materialer og assisterende hjælpere: Kr. 1.500 + entré til museet (se entrépriser)
Rundvisning: kr. 500

Kontakt:
Pia Strandbygaard Bittner, pia@glasmuseet.dk, tlf. 8634 1799, for at aftale et arrangement i værkstedet.
Glascaféen, Jette Christensen, tlf. 86341818, for aftale om frokost, kaffe, kage mm.

FAMILIEUDFLUGT

a428344ca8

Få en uforglemmelig oplevelse for hele familien og prøv selv at være kreative med glas. I Glashytten (det arbejdende værksted) har I mulighed for at være sammen om at fuse eller støbe glas. Børn og voksne i alle aldre kan deltage i aktiviteterne og alle får et lille personligt kunstværk lavet i glas til minde om dagen. Det er nødvendigt at bestille arrangementet i god tid inden besøget.

Fusing:
Alle laver en glasmosaik af små farvede stykker glas, som lægges op på en glasplade og smeltes fast (fuses) i ovnen. Både børn og voksne i kan være med til denne hyggelige og kreative aktivitet. Det færdige “glasbillede” kan afhentes efter afkøling 1-2 dage senere.

Sandstøbning:
Hver deltager laver et aftryk af sin egen hånd eller af en valgfri (gerne medbragt) mindre figur i vådt sand. Formen fyldes med flydende glas og figuren køles af til næste dag, hvor den kan afhentes. Resultatet er en flot massiv figur i støbt glas, som kan pynte i vindueskarmen.

Begynd evt. med en rundvisning i museets udstillinger og slut af med frokost, kaffe og kage i Glascaféen.

Priser:
Fusing eller sandstøbning i værkstedet, 1 time, inkl. materialer og assisterende hjælpere: Kr. 1.500 + entré til museet.
Rundvisning: Kr. 500

Kontakt:
Pia Strandbygaard Bittner, pia@glasmuseet.dk, tlf. 8634 1799, for at aftale et arrangement i værkstedet.
Glascaféen, Jette Christensen, tlf. 86341818, for aftale om frokost, kaffe, kage mm.

POLTERABEND

fd8b771809

Glasmuseets værksted er en fin ramme for den kreative polterabend. Her kan bruden/gommen prøve kræfter med det varme glas og lave sit eget lille stykke glaskunst i samarbejde med museets professionelle glaspustere. Eller I kan allesammen dekorere en glasplade med små glasstykker og næste dag afhente et lille glasbillede (fusing). Det er også muligt at støbe glas.

Ring og aftale nærmere på tlf. 86341799.

Vær opmærksom på, at der ikke må indtages alkohol inden besøget i værkstedet.

Priser:
Glasblæsning, fusing eller sandstøbning i værkstedet, 1 time, inkl. materialer og assisterende hjælpere:
Kr. 1.500 + entré til museet.

LUK ALLE
Aoife Soden

Aoife Soden

Leder af Glashytten

OPENING HOURS AND PRICES


01.11 – 31.03: 10 – 16 WED – SUN
01.04 – 31.10: 
10 – 17 DAILY
01.07 – 31.08: 10 – 18 DAILY


01.04 – 31.10: ADULTS DKK 100/Euro 14
01.07 – 31.08: ADULTS DKK 85/Euro 12
CHILDREN 6 – 17 YEARS: DKK 30/Euro 4
GROUPS: (min. 20 people) 20% discount
CARERS for disabled visitors: Free


CONTACT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK
PROTEKTOR:
HER MAJESTY THE QUEEN

MEET US


   

SPONSORS


KVADRAT A/S | BLUE WATER SHIPPING A/S | SCHJERNING FARVER A/S | KVIST & JENSEN | RØNDE SPAREKASSE