BESØG OS

BESØG OS

Glasmuseet Ebeltoft

Strandvejen 8
8400 Ebeltoft
Tlf. 86 34 17 99

Se anmeldelser

Glasmuseet Ebeltoft
Strandvejen 8, DK – 8400 Ebeltoft

Parkering
Gratis parkering på P-pladsen foran museet med plads til personbiler og busser.

Busforbindelser
Bus nr. 123 fra rutebilstationen i Århus til Ebeltoft.
Flixbus, Valby Station-Ebeltoft-Århus.

Færgeforbindelse fra Sjælland
Mols-Linien, Odden-Århus, Odden-Ebeltoft.

Flyforbindelser
Aarhus Lufthavn / Aarhus Airport.

ENTRÉPRISER OG ÅRSKORT

Januar – marts: voksne 85
April – oktober: voksne 100
November – december: 85
Børn 6-17 år: 30 hele året
Grupper min. 20 personer: 20% rabat
Ledsager til handicappet: Gratis entré
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland og Ree Park Safari indenfor en uge.

ÅRSKORT – VOKSEN: KR 175 / BARN 6-17 ÅR: KR 50
Med et årskort til Glasmuseet Ebeltoft kan du besøge museet lige så ofte, du har lyst og deltage i foredrag, koncerter og meget mere. Du kan også opleve museets faste samling af moderne glas, som blandt andet omfatter Tróndur Paturssons “Det kosmiske rum”, som er permanent installeret på museet. Kortet er personligt og gælder ét år fra købsdato.

Årskortet giver dig en række fordele i 2017:
• 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland
• 20% rabat på entréen til Ree Park Safari
• 20 % rabat på entréen til Kattegatcentret
• Entré til gruppepris på Det Grønne Museum og Herregårdsmuseet, Gl. Estrup
• 10% rabat i RESTAURANT KAMPMANN

SERVICE

Handicappede
Museet kan besøges med kørestol. Der er rampe foran museet.
Museet har handicaptoilet og elevator i begge fløje.
Museet råder over en kørestol til udlån.
Gratis adgang for handicaphjælpere.

Klik her for mere information om tilgængelighed. Bemærk at faktaarket på Godadgang endnu ikke er revideret efter ombygningen af museets ældste del, som nu er fuldt tilgængelig for kørestolsbrugere.

Pusleplads
Museet har et mindre antal klapvogne til udlån. Der er etableret pusleplads til de mindste børn på toilettet ved indgangen.

Medbragt mad
I museumshaven er der borde og bænke i sommerhalvåret, hvor gæsterne er velkomne til at nyde en medbragt madkurv. Museet tilbyder fleksible spisemuligheder for skoleklasser, som er velkomne til at benytte biblioteket udenfor sommerperioden.

Garderobe
Garderobe på eget ansvar ved indgangen.

Dyr
Det er ikke tilladt at tage kæledyr med på museet.

RUNDVISNINGER

Glasmuseet tilbyder rundvisninger på dansk, engelsk og tysk året rundt. Rundvisningerne varetages af museets guider. En rundvisning varer ca. 1 time.

Rundvisning med guide i åbningstiden: kr 500
Rundvisning uden for normal åbningstid tillægges et ekstra beløb.

Alle rundvisninger med guide skal bestilles mindst en uge i forvejen.

I forbindelse med rundvisning af grupper er der mulighed for kaffe og kage, vin og tapas, frokost eller middag i samarbejde med Glascaféen.

Kontakt museet her:
Glasmuseet Ebeltoft
Strandvejen 8
8400 Ebeltoft
Telefon: 8634 1799
E-mail

TURFORSLAG OG TILBUD TIL GRUPPER

Med en skøn beliggenhed ved Ebeltoft Vig, skiftende udstillinger, arbejdende Glashytte og en hyggelig café er Glasmuseet Ebeltoft er et yndet udflugtsmål. Året rundt er det muligt at bestille en rundvisning i museets udstillinger og har I lyst til selv at være aktive, er der mulighed for at booke et arrangement i værkstedet i sommerhalvåret.

• Firmaarrangementer med glas
• Kreativ familieudflugt

Vi hjælper gerne med at sammensætte et arrangement til jer. Kontakt museet på tlf. 8634 1799 eller send os en e-mail.

Se Glascaféens tilbud til grupper her

Forslag til 1-dags ture til Glasmuseet

Tur til Glasmuseet Ebeltoft og Ebeltoft By
Frokost, historisk byvandring med lokal guide samt kaffe og kage i Glascaféen, rundvisning på Glasmuseet Ebeltoft.

Tur til Glasmuseet Ebeltoft med landskabstur på Mols
Frokost eller kaffe og kage i Glascaféen, rundvisning på Glasmuseet Ebeltoft samt guidet tur på Mols efter ønske.

Tur til Glasmuseet Ebeltoft og Gammel Estrup – Herregårdsmuseet
Frokost i Glascaféen, rundvisning på Glasmuseet Ebeltoft samt kaffe og boller/kringle, rundvisning på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet.

FIRMAARRANGEMENTER MED GLAS

Få en uforglemmelig oplevelse sammen med dine kolleger på Glasmuseet Ebeltoft. Oplev museets udstillinger med moderne, international glaskunst og prøv selv at arbejde med glas i værkstedet. Pust glas eller kast jer ud i sandstøbning eller fusing sammen med museets hyttemester. Vær opmærksom på, at arrangementer, der involverer værkstedet, kun kan bestilles i sommerhalvåret, hvor værkstedet er åbent. Det er nødvendigt at bestille arrangementet i god tid inden besøget.

Glasblæsning:
Efter en kort demonstration af, hvordan man puster glas, arbejder I sammen med museets hyttemester og hendes assistent med at blæse og forme den 1100 grader varme glasmasse til en julekugle eller et lille drikkeglas.
Det tager tid at lave glas, så er I 10-12 personer skal I regne med at bruge 2 timer. De færdige ting kan afhentes efter afkøling efter 1-2 dage.

Fusing:
Hver deltager laver en glasmosaik af små farvede stykker glas, som lægges op på en glasplade og smeltes fast (fuses) i ovnen. Alle kan være med til denne hyggelige og kreative aktivitet. Det færdige “glasbillede” kan afhentes efter afkøling næste dag.

Sandstøbning:
Hver deltager laver et aftryk af sin egen hånd eller af en valgfri (gerne medbragt) mindre figur i vådt sand. Formen fyldes med flydende glas og figuren køles af til næste dag, hvor den kan afhentes. Resultatet er en flot massiv figur i støbt glas.

Begynd evt. med en rundvisning i museets udstillinger og slut af med frokost, kaffe og kage i Glascaféen.

Priser:
Glasblæsning, fusing eller sandstøbning i værkstedet, 1 time, inkl. materialer og assisterende hjælpere: Kr. 1.500 + entré til museet (se entrépriser)
Rundvisning: kr. 500

Kontakt:
Pia Strandbygaard Bittner, pia@glasmuseet.dk, tlf. 8634 1799, for at aftale et arrangement i værkstedet.
Glascaféen, Jette Christensen, tlf. 86341818, for aftale om frokost, kaffe, kage mm.

KREATIV FAMILIEUDFLUGT

Få en uforglemmelig oplevelse for hele familien og prøv selv at være kreative med glas. I Glashytten (det arbejdende værksted) har I mulighed for at være sammen om at fuse eller støbe glas. Børn og voksne i alle aldre kan deltage i aktiviteterne og alle får et lille personligt kunstværk lavet i glas til minde om dagen. Vær opmærksom på, at arrangementer, der involverer værkstedet, kun kan bestilles i sommerhalvåret, hvor værkstedet er åbent. Det er nødvendigt at bestille arrangementet i god tid inden besøget.

Fusing:
Alle laver en glasmosaik af små farvede stykker glas, som lægges op på en glasplade og smeltes fast (fuses) i ovnen. Både børn og voksne i kan være med til denne hyggelige og kreative aktivitet. Det færdige “glasbillede” kan afhentes efter afkøling 1-2 dage senere.

Sandstøbning:
Hver deltager laver et aftryk af sin egen hånd eller af en valgfri (gerne medbragt) mindre figur i vådt sand. Formen fyldes med flydende glas og figuren køles af til næste dag, hvor den kan afhentes. Resultatet er en flot massiv figur i støbt glas, som kan pynte i vindueskarmen.

Begynd evt. med en rundvisning i museets udstillinger og slut af med frokost, kaffe og kage i Glascaféen.

Priser:
Fusing eller sandstøbning i værkstedet, 1 time, inkl. materialer og assisterende hjælpere: Kr. 1.500 + entré til museet (se entrépriser)
Rundvisning: Kr. 500

Kontakt:
Pia Strandbygaard Bittner, pia@glasmuseet.dk, tlf. 8634 1799, for at aftale et arrangement i værkstedet.
Glascaféen, Jette Christensen, tlf. 86341818, for aftale om frokost, kaffe, kage mm.

 

POLTERABEND

Glasmuseets værksted er en fin ramme for den kreative polterabend. Her kan bruden/gommen prøve kræfter med det varme glas og lave sit eget lille stykke glaskunst i samarbejde med museets professionelle glaspustere. Eller I kan allesammen dekorere en glasplade med små glasstykker og næste dag afhente et lille glasbillede (fusing). Det er også muligt at støbe glas.

Ring og aftale nærmere på tlf. 8634 1799.

Vær opmærksom på, at der ikke må indtages alkohol inden besøget i værkstedet.

Priser:
Glasblæsning, fusing eller sandstøbning i værkstedet, 1 time, inkl. materialer og assisterende hjælpere:
Kr. 1.500 + entré til museet (se entrépriser)

 

FORSLAG TIL 1-DAGS TURE

1. Besøg den historiske ’glasby’ Ebeltoft
Yderst på Danmarks næsetip ligger den smukke, gamle købstad, Ebeltoft. Med sine karakteristiske bindingsværkshuse og hyggelige, brostensbelagte gader emmer molboernes hovedstad af charme og historie.
Siden starten af 1980’erne har Ebeltoft været hjemsted for glaspustere fra hele landet. I 1986 åbnede Glasmuseet Ebeltoft – Danmarks eneste internationale museum for moderne glas. Med et arbejdende værksted, hyggelig café og en ny, stilren udstillingsfløj, er museet et spændende udflugtsmål for både ung og gammel. Smukt beliggende ved vandet og med udsigt til Mols Bjerge er oplevelsen af det udstillede glas tæt forbundet med lyset og det unikke kystlandskab.

Spis frokost i Glascaféen eller på en af restauranterne i den hyggelige bykerne og tag på spændende og underholdende historisk byvandring med en lokal guide bagefter. Afslut byvandringen ved Glasmuseet og hvil fødderne i Glascaféen, mens I nyder en kop friskbrygget kaffe med hjemmebag og lagkage. Få herefter historien om Glasmuseet, mens I sammen med en af museets kyndige guider går rundt i de forskellige udstillinger. Oplev også arbejdet med glasset helt tæt på i Glashytten, hvor forskellige glaskunstnere året rundt fremstiller drikkeglas, skåle, kander og meget mere.

2. Glaskunst & landskabstur til Nationalpark Mols Bjerge
Siden starten af 1980’erne har Ebeltoft været hjemsted for glaspustere fra hele landet. I 1986 åbnede Glasmuseet Ebeltoft i byens gamle Toldbod, tegnet af arkitekt Hack Kampmann. I 2006 blev museet udvidet med en moderne, stilren udstillingsfløj tegnet af arkitektfirmaet 3xN. Nybyggeriet omfatter også en hyggelig café og et stort arbejdende værksted, hvor fremstillingen af drikkeglas, kander og fade kan opleves helt tæt på. H.M. Dronning Margrethe II er protektor for museet.

Som det eneste af sin slags er museet internationalt anerkendt for sine spændende solo- og gruppeudstillinger af høj kvalitet med værker af danske og udenlandske kunstnere. Smukt placeret ved Ebeltoft Vig og med udsigt til nationalparken, Mols Bjerge, er oplevelsen af det udstillede glas tæt forbundet med lyset og det unikke kystlandskab.

Fra Glasmuseet går turen videre gennem det enestående, bakkede landskab på Mols. Her finder man en række kulturperler som for eksempel Knebel Kirke med alterparti af billedhugger, Bjørn Nørgaard, skaberen af bl.a. Dronningens gobeliner og den berømte hesteslagtning i 1970, samt Bregnet Kirke, udsmykket af Arne Haugen Sørensen. Turen planlægges efter ønske.

3. Besøg Glasmuseet & Gammel Estrup – Herregaardsmuseet
Siden begyndelsen af 1980’erne har Ebeltoft været hjemsted for glaspustere fra hele landet. I 1986 åbnede Glasmuseet Ebeltoft i byens gamle Toldbod, tegnet af arkitekt Hack Kampmann. I 2006 blev museet udvidet med en moderne, stilren udstillingsfløj, en hyggelig café og et stort arbejdende værksted, hvor fremstillingen af drikkeglas, kander og fade kan opleves helt tæt på.

Smukt placeret ved Ebeltoft Vig og med udsigt til Mols Bjerge er oplevelsen af det udstillede glas tæt forbundet med lyset og det unikke kystlandskab. Museet præsenterer årligt en række spændende solo- og gruppeudstillinger af høj kvalitet med værker af danske og internationale kunstnere.
Idyllisk beliggende på det bakkede Norddjursland er Gammel Estrup en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde. Gammel Estrup – Herregårdsmuseet byder på en udstilling af interiører i 3 etager, en smuk barokhave med duftende blomsterbede tillige med aktiviteter og skiftende særudstillinger om herregårdsmiljøet i Danmark. Gennem de herskabelige sale og det store køkken – fra herremænd til tjenestefolk – gives et indblik i livet på herregårdene gennem tiden.

I det store herregårdskøkken er der ofte gang i det gamle brændekomfur. Det er her fra, at husjomfruen serverer kaffe og kage til besøgende grupper.

Glasmuseet Ebeltoft og Gammel Estrup – Herregårdsmuseet holder åbent året rundt.

ÅBNINGSTIDER OG PRISER


01.11 - 31.03: 10 - 16 ONS - SØN
01.04 - 31.10: 
10 - 17 ALLE DAGE
01.07 - 31.08: 10 - 18 ALLE DAGE
Se RESTAURANT KAMPMANNs åbningstider


01.04 - 31.10: Voksne 100
01.11 - 31.03: Voksne 85
BØRN 6 - 17 ÅR: 30 hele året
GRUPPER: (min. 20 personer) 20% rabat
HANDICAPLEDSAGER: Gratis
Entrébilletten giver 20% rabat på entréen til Fregatten Jylland og Ree Park Safari indenfor en uge.


 

 

 

KONTAKT


GLASMUSEET EBELTOFT
STRANDVEJEN 8
DK-8400 EBELTOFT
T +45 8634 1799
GLASMUSEET@GLASMUSEET.DK
PROTEKTOR:
HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

FÅ VORES NYHEDSBREV